Haberler

Genel Seçime Doğru

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Onların dediği gibi bizim vaatlerimizin toplam maliyeti 149 milyar değil, toplam 57 milyar liradır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Onların dediği gibi bizim vaatlerimizin toplam maliyeti 149 milyar değil, toplam 57 milyar liradır" dedi.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Hamzaçebi, Sakarya'nın Karasu ve Kocaali ilçelerinde vatandaşlarla buluştu.

Karasu girişinde, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve parti örgütü tarafından karşılanan Hamzaçebi, esnafı ziyaret etti, seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi.

Burada konuşan Hamzaçebi, sadece Karasulu, Kocaalili değil tüm Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerine kilitlendiğini ve yepyeni bir başlangıç yapma arzusunda olduğunu belirterek, "Biz ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz. Siyaseti de insanların mutluluğu için bir araç olarak görüyoruz. Bizim için siyaset bir zenginleşme aracı değil, halka hizmet etme vasıtasıdır. Biliyorsunuz CHP olarak bu genel seçim için yepyeni bir ekonomik programla yola çıkmış bulunuyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı bu programla ülkemizi yaşanacak, mutlu ve huzurlu bir Türkiye haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Bu seçim kampanyasında temel bir strateji değişikliğine gittiklerini, artık klasik bir muhalefet anlayışı ile hareket etmediklerini vurgulayan Hamzaçebi, CHP olarak Karasu, Kocaali, Sakarya, Türkiye için ne düşündüklerini ne çözümler önerdiklerini anlatmayı tercih ettiklerini söyledi.

Hamzaçebi, dört ayaklı stratejilerinin birinci ayağında hukuk ve demokrasi olduğunu, hukuk, hak, adalet olmadan hiçbir şey olmayacağını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasi de olmaz, ekonomi de olmaz. Hukuk ve demokrasinin üzerine de en az yüzde 6 büyüyen bir ekonomik iklimi yaratacağız. Bunun ön şartları güven ve istikrardır. Biz asgari yüzde 6 büyüyen bir Türkiye vadediyoruz. Yüzde 3 büyüme ile istihdam ve istikrarı sağlayamayız. Yaşanacak, mutlu ve huzurlu bir ülke istiyorsak en az yüzde 6 büyüyen bir Türkiye yaratmalıyız. Bunu da CHP iktidarında biz gerçekleştireceğiz. Bize göre siyasetin amacı insanları mutlu etmektir. Elbette sizin de çok yakından tanıdığınız gibi siyasete böyle bakmayan anlayışlar da var, bunların nereden nerelere geldiğini hep birlikte gözlemliyoruz. Onlar siyaset yoluyla zenginleşirken 3 milyon ailemiz yoksulluğun pençesinde yaşam mücadelesi veriyor. Biz bu 3 milyon aileye en az 720 liralık bir gelir vadediyoruz. Ailenin durumuna bağlı olarak bu destek daha da büyüyecek."

Türkiye'de 11 milyon emekli olduğunu dile getiren Hamzaçebi, "Biliyorsunuz emeklilerimiz bayramlar geldiğinde endişelenirler. Kurbanı nasıl keseceğini düşünür, ziyarete gelecek torunlarına harçlık verip veremeyeceği kaygısıyla adeta bayramı zehir olur. Biz onları bu sıkıntıdan kurtarmak için Ramazan ve Kurban bayramlarında iki maaş ikramiye vereceğiz. Hem de 'hele bir bakalım bütçe olanakları uygun mu?' demeden bunu hemen hayata geçireceğiz. İkramiyelerini güle güle harcasınlar diyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Hamzaçebi, bu vaatleri iktidar olduklarında ilk bayramda uygulamaya koyacaklarını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun noterden bir taahhütname çıkarıp imzaladığını hatırlatarak, "Mevcut iktidar bunu duyunca bürokrasiyi derhal harekete geçirdi ama bir sonuç alamadılar. Karmaşık bir hesapla emeklilere 100 lira taahhüdünde bulundular ancak gerçekte önümüzdeki temmuzda emeklilere 100 lira değil, sadece 28 lira verecekler" ifadesini kullandı.

"Bizim somut önerilerimiz karşısında adeta dağıldılar, paniğe kapıldılar" diyen Hamzaçebi, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İktidar sözcüleri telaşla, 'nereden kaynak bulacaksınız?' diye soruyorlar. Hemen söyleyeyim, uzman kadrolarımız hepsini kuruşu kuruşuna hesapladı. Biz hesapsız kitapsız iş yapmayız. Onların dediği gibi bizim vaatlerimizin toplam maliyeti 149 milyar değil, toplam 57 milyar liradır. Kredi kartı borcu faizini silmenin, kamudaki taşeronu bitirmenin, 800 bin kişiye iş garantili eğitim vermenin bütçeye hiçbir maliyeti yoktur. Biz bir yola çıktık ve hedefimizi de halkın iktidarı olarak belirledik. Bunun için tüm gücümüzle ve kadrolarımızla geceli gündüzlü çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Bilmenizi istiyorum ki biz lüks otellerin kırmızı halılarında yürümekten halkın arasında yürümeyi unutanlardan değiliz. Biz sizinle sizin gücünüzle yola çıktık, bu yolda sizinle yürümeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Hamzaçebi Kemal Kılıçdaroğlu Sakarya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title