Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, "Esnaf ülkeyi bir arada tutan harçtır, harç düşerse yapı bozulur.

AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, "Esnaf ülkeyi bir arada tutan harçtır, harç düşerse yapı bozulur. İmame koptu mu tesbihin dağılması gibi. Esnaf, bu tesbihin imamesi" dedi.

İbrahim Turhan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaretinde, istikrarı temsil eden esnafı, her daim dinleyeceklerini söyledi.

Eldeki kaynağın, tüketime dağıtılması halinde insanları geçici süre için mutlu edebileceğini, üretime yatırılması halinde ise pastanın büyüyeceğine dikkati çeken Turhan, "Seçim öncesi sanki Türkiye'de işler bozulacakmış gibi yapay gündem oluşturulmaya çalışılıyor ama seçim sonrası AK Parti iktidarında, bu söylentilerin boşa olduğunu göreceksiniz" ifadesini kullandı.

Ülkenin iktisadi hayatının oluşmasında, esnafların çok büyük rolü bulunduğunu ifade eden Turhan, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla akıllı  siyasetçi, esnafı dinleyecek, esnaftan aldığı nasihate kulak verecek. Esnaf vatandaşım, 2001'de kriz döneminde başbakanlık önüne yazar kasa fırlattığı zaman, (eyvah, durum kötü) dedim. Çünkü esnaf, sokağa çıkmaz. Esnaf ülkeyi bir arada tutan harçtır, harç düşerse yapı bozulur. İmame koptu mu tesbihin dağılması gibi. Esnaf, bu tesbihin imamesi. Bu bağlamda, esnafı kalkındırırsak sadece esnafa hayrı olmaz, esnafın etrafındaki herkese hayrı olur."

Turhan, devletin istikrarı imar etme döneminin son bulduğunu dile getirerek, yeni dönemde üretim ve Ar-Ge'ye ağırlık vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Turhan Ak Parti Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title