Haberler

Genel Seçime Doğru

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili adayı Celal Adan, partisinin, Türkiye'nin, 7 Haziran seçimlerine demokrasi ve hukuka bağlı olarak girmesi konusunda bütün gayretiyle mücadele ettiğini belirtti.

Adan, PERPA Ticaret Merkezi'ndeki esnafı ziyaretinin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, Türkiye'nin Suriye'ye müdahale edeceği iddialarını değerlendiren Adan, "Bu konuda söyleyeceğim herhangi bir şey yok. Gürsel Bey'in yaptığı açıklamaya ilişkin elimizde veri yok. Türkiye 7 Haziran seçimlerine demokrasi ve hukuka bağlı olarak girmesi konusunda MHP bütün gayretiyle mücadele etmektedir" diye konuştu.

Adan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı mitingleri eleştirerek, şunları söyledi:

"Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük yalanlarını söyleyerek oy toplamaya çalışmaktadır. 2013 Nevruz Bayramı'nda Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Diyarbakır'da PKK'nın paçavraları altında eşkıyabaşının mesajını okutan iktidar, bugün eşkıyayla görüşmenin sakıncalı olduğunu ifade ediyor. Dün bu suçu işleyenlerin, bugün oy toplama uğruna yapmış oldukları söylemler, kendilerinin ne kadar zavallı olduklarını ortaya koymaktadır. O gün teröristlerle görüşülmemesi noktasında iradesini ortaya koyan MHP'yi sanık sandalyesine oturtanlar, bugün, MHP'nin o gün söylediklerini tekrarlayarak kamuoyunu kandırmaya çalışmaktadırlar."

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu anlatan Adan, 8 Haziran'da daha güçlü bir Türkiye'yle karşılaşacaklarını söyledi. Adan, AK Parti ve Erdoğan'ın olmadığı bir Türkiye'nin daha güçlü olacağını savunarak, 17-25 Aralık'ta yaşananları "Cumhuriyet tarihinin en büyük hırsızlığı" olarak niteledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, o günden bugüne dış politikanın ve ekonominin gündemden çıktığını ileri sürerek, Türkiye'nin tek gündeminin 17-25 Aralık olduğunu kaydetti. Adan, seçimlerde Türk demokrasisinin galip geleceğini ifade ederek, seçimin Türkiye'yi bölmeye çalışanlarla bir arada tutanların seçimi olacağını anlattı.

Adan ile beraberindeki 2. bölge milletvekili adayları, PERPA Ticaret Merkezi girişinde davul-zurna ve halk oyunu ekibiyle karşılandı. İş merkezindeki esnafı ziyaret eden adaylar, vatandaşların taleplerini dinledi.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Gürsel Tekin Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title