Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, "Biz yola çıktığımız gün dedik ki ne aldatan ne de aldanan olacağız, dedik.

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, "Biz yola çıktığımız gün dedik ki ne aldatan ne de aldanan olacağız, dedik. Birbirimizin gözünün içine bakarak, birbirimizi kandırırsak bu siyasi ahlaksızlıktır" dedi.

Partisinin, Büyük Anadolu Otel'de STK temsilcilerine yönelik düzenlenen yemekli toplantısında konuşan Çelik, "Biz Türkiye'yi İsviçre, İsveç, Finlandiya düzeyine çıkardık iddiası içerisinde değiliz ama bugün dün ile mukayese edilemeyecek durumdayız. Enflasyonun durumunu biliyorsunuz" diye konuştu.

"2002 yılındaki faiz oranları o şekilde kalsa idi yani devlet yüzde 63 ile bu faiz ödeyerek borçlansaydı, para babaları ve yurt dışından borçlansaydı, biz 13 yılda 642 katrilyon faiz ödeyecektik" diyen Çelik, AK Parti iktidarının, 13 yılda yaptığı yatırımların 628 katrilyona mal olduğuna dikkati çekti.

Hüseyin Çelik, "Yani eğer biz 642 katrilyon faiz ödemiş olsa idik bir tek kuruşluk yatırım yapma şansımız yoktu. Bu yollar, hastaneler, okullar, postaneler de olmazdı veya biz yine IMF'nin kapısına gidip para dilenecektik, borç alacaktık, borç katlanacaktık bu memleket bunlara mahkum olacaktı" ifadelerini kullandı.

2001 yılında 57. Hükümet döneminde Türkiye'nin topladığı her 100 lira verginin 103 lirasını faiz borcuna ödediğini vurgulayan Çelik, "2002 yılında 100 topladığımız verginin 86 lirasını faize ödüyorduk. Bugün topladığımız 100 lira verginin en fazla 15 lirasını faize veriyoruz, geri kalan 85 lirası duble yol, havaalanı, demir yolu, ray, dev uçaklar, tarıma destek, fakir fukaraya olan destek oluyor. Biz buralara geldik" değerlendirmesini yaptı.

Muhalefetin Merkez Bankasının rezervlerini tohumluk buğday olarak gördüğünü, bunun yenmesi durumunda ülkenin iflas etmiş anlamına geleceğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"O para piyasaları kontrol etmek içindir, alıp çarçur etmeniz için değildir. Türkiye her yıl 40 katrilyonluk yatırım yapıyor. Şu Kemal Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu SSK'nın devamı olan ve iflas ettirilen Sosyal Güvenlik Kurumunun yıllık zararı ne kadardır biliyor musunuz? Yani ona ekonomik dilinde aktüerya denge deniliyor. Sosyal Güvenlik Kurumunun primlerden geliri ile sağlık harcamalarına ve emekliliklere ödenen paraların farkı 2015 yılı için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bütçeden oraya transfer edilen 75 katrilyondur."

Çelik, hastaneden, postaneye, duble yoldan baraja kadar 40 katrilyonluk yatırım yapıldığına dikkat çekerek, "Sadece Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklarına ödediğimiz para 75 katrilyondur. Şöyle gözünüzü kapatın Türkiye'nin 1 yılda 75'in üzerine 40 katrilyon olduğunu da koyun 115 milyar dolarlık bir anda yatırım yaptığını düşünün, Türkiye bambaşka bir Türkiye olur" dedi.

Diğer partilerin seçim vaatlerinde de değinen Çelik, "Biz burada popülizmden geldik. Sen nasılsa iktidara gelemeyeceğim diyorsun salla. Ben memura iki ikramiye vereceğim, biz diyemez miyiz beş ikramiye vereceğiz diye. Bizim dilimiz dönmüyor mu? Beş vereceğime 15 veriyorum. Geçen İzmir'de diyor ki Kılıçdaroğlu, 'kimse bizim projelerimize itiraz etmiyor, nereden getireceksiniz' diyorlar bu itiraz değil. Şimdi belediye başkanı Hüseyin Uysal diyor ki, ey Ereğlililer, Ereğli'deki her eve asgari, eve 5 milyar maaş, bütün evleriniz villa olacak, bütün yerler taşlar altın ile döşenecek buna itiraz edecek bir Allah'ın kulu var mı? Gökten ne yağmış, yer kabul etmemiş. Birisi çıkıp dese ki ya başkan kusura bakma bunlar atmasyon gibi geliyor sen neyle yapacaksın dediğinde sen bizim projelerimize karşı mı çıkıyorsun? Biz yola çıktığımız gün dedik ki ne aldatan ne de aldanan olacağız, dedik. Birbirimizin gözünün içine bakarak, birbirimizi kandırırsak bu siyasi ahlaksızlıktır" diye konuştu.

Çelik, AK Parti'nin güzel şeyler yaptığını hatırlatarak, "Yolsuzluklar var deniliyor. Biz 2004'den beri mahalli idarelerde nüfusun yüzde 75'ini belediyelerde 60'ını idare ediyoruz. AK Partili belediyeleri ile diğerlerinin farkına bir bakın. On üç yıldır merkezi hükümette iktidardayız. Bu kadar yönetimde ağırlıklı olarak bulunmamıza rağmen bu hizmetler nasıl yapıldı. Merkez Bankası rezervleri niye 27.5 milyar dolardan 140 milyar dolara nasıl çıksın? İhracat 36 milyar dolardan 150 milyar dolara nasıl çıksın? O kadar yatırım nasıl yapılsın? İnsan kendisi nasıl ise muhatabını da öyle görür, onu öyle görmek ister" ifadelerini kullandı.

Çelik, "Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatırsa, kim gidip hak etmediğine talip olur da onu illegal gayri meşru yollardan temin ederse, bu kim olursa olsun Allah onun burnundan getirsin, canına düşürsün, iki cihanda onu mutlu kılmasın, bizim temennimiz budur" diye devam etti.

Ereğli Devlet Hastanesi'nin eski hizmet binasının da bulunduğu 40 dönümlük arazinin Bülent Ecevit Üniversitesi'ne devir edilmesine yönelik Maliye Bakanı ile akşam saatlerinde bir görüşme yaptığını ve bu devir sözünü aldığını kaydeden Çelik, ayrıca ilçeye bir kent meydanı kazandırılmasına yönelik başlatılan girişimlerin de kısa sürede sonuçlanacağını belirtti.

Kaynak: AA / Politika

Hüseyin Çelik Gaziantep Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title