Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde bazı yerlerde çıkan olayları değerlendirirken, "Gösteri, yürüyüş ve miting hakkı en doğal haktır ama bu vandalizme dönüştürülmemeli. Gösteri alanına gidenlerin cebine demir bilye koyma, yanına molotof kokteyli alma, yüzünü kapatma hakkı yoktur" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde bazı yerlerde çıkan olayları değerlendirirken, "Gösteri, yürüyüş ve miting hakkı en doğal haktır ama bu vandalizme dönüştürülmemeli. Gösteri alanına gidenlerin cebine demir bilye koyma, yanına molotof kokteyli alma, yüzünü kapatma hakkı yoktur" dedi.

Ünal, seçim çalışması kapsamında Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ile Mağralı Mahallesi Ökkeş Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Esnafla sohbet eden Ünal, bir vatandaşın "Maaşımızı bile vermeseler biz yine oyumuzu AK Parti'ye veririz" sözleri üzerine, muhalefetin iktidar hevesi için 13 yılda doldurdukları bütçeyi yağmalama peşinde olduğunu, milletin buna izin vermeyeceğini söyledi.

Ünal, ziyaret ettiği bir kahvehanede de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde Taksim ve çevresinde yaşananları değerlendiren Ünal, birilerinin işçileri istismar ederek Taksim üzerinden her 1 Mayıs'ta terör yaratmak istediğine dikkati çekti.

Şiddeti ve terörü besleyen, molotofu, yüz kapatmayı, demir bilyeyi ve silahı 1 Mayıs ile özdeşleştirmeye çalışan belli gruplar bulunduğunu belirten Ünal, "Bunların sendikalarla da işçi kardeşlerimizle de uzaktan yakından bir ilgisi yok. Biz 1 Mayıs'ın, Emek ve Dayanışma Günü olarak herhangi bir şekilde kamu düzeni tehlikeye düşürülmeden, mal ve can güvenliği güvence altına alınarak kutlanmasından yanayız çünkü devlet bu güvenceyi sağlamak zorundadır. Gösteri, yürüyüş ve miting hakkı en doğal haktır ama bu vandalizme dönüştürülmemeli. Gösteri alanına gidenlerin cebine demir bilye koyma, yanına molotof kokteyli alma, yüzünü kapatma hakkı yoktur" diye konuştu.

Ünal, vandalizme karşı çıkardıkları iç güvenlik reformuyla gösteri, yürüyüş ve toplantıları sabote edenlere artık izin verilmediğini vurgulayarak, bu sayede dün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün huzur içinde geçtiğini kaydetti.

1 Mayıs kutlamalarına ilişkin bazı televizyon ve gazetelerin farklı yollara başvurduğuna dikkat çeken Ünal, "Bazı televizyonlar ve gazeteler, yeterince görüntü bulamadıkları için oradaki göstericilerden sanki polis şiddeti uygulanmış gibi görüntü vermesini istedi. Bu da deşifre oldu, basına düştü" ifadesini kullandı.

Ünal, 1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanması için yasal düzenlemeyi AK Parti hükümetinin yaptığını anımsatarak, 2011'de Taksim'i işçilere açtıklarını fakat burasının şiddet alanına dönüştürülmesine, esnafların iş yerlerinin yağmalanmasına, sivil vatandaşların zarar görmesine müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Mahir Ünal Ak Parti 1 Mayıs Taksim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title