Haberler

Genel Seçime Doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Biz halkımızın sorunlarını biliyoruz. Bugün ülkemizde 850 bin taşeron işçi var. Biz bütün taşeron işçilerin haklarını vereceğiz. Taşeron devri bitecek" dedi.

Koç, Çarşamba ilçesinde dayısı Cemil Ziya Güneş'in eşi Dürdane Güneş'in cenazesine katıldıktan sonra partisinin Samsun il başkanlığını ziyaret etti.

Burada konuşan Koç, 7 Haziran seçimlerinde yolsuzluğa ve yoksuluğa "dur" demek için herkesin sandık başına gitmesi gerektiğini söyledi.

Koç, günlük siyasi kavgalara ayıracak vakitlerinin olmadığını belirterek, "Biz, halkla bütünleşerek, halkla el ele vererek seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Kendilerinin Atatürk bayraktarlığı yaptığını sanarak siyaset yaptığını sananlar var. CHP'ye sataşanlar var.  Hiçbir  Cumhuriyet  Halk Partilinin Atatürkçülük adına sizden öğreneceği bir şeyi yoktur" diye konuştu.

Yargının iktidarın sopası haline geldiğini iddia eden Koç, şunları kaydetti:

"Yargının, talimatla iktidar sopası olarak kullanıldığı bir uygulama var karşımızda. Hakimlerin talimatla karar verdiği bir dönemden geçiyoruz. 7 Haziran'da 72 milyon insan hem hakim hem savcı hem polis hem de savcı olacak. Bütün yaşadıklarının mukayesesini yapacak ve özgür iradeleriyle karar verecekler.  Biz, Türkiye'de namusumuzla onurumuzla yaşayacağız, şeffaf olacağız."

Koç, Türkiye'deki sorunun insanların geçim derdi olduğuna işaret ederek, "Sorun, insanların onurlarıyla ayakta kalma derdidir. Helal yoldan bacasını tüttürmesidir. Biz halkımızın sorunlarını biliyoruz. Bugün ülkemizde 850 bin taşeron işçi var. Biz bütün taşeron işçilerin haklarını vereceğiz. Kadroya alacağız onları. Sosyal haklarını, sendikal haklarını vereceğiz. Taşeron devri bitecek."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Haluk Koç Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title