Haberler

Genel Seçime Doğru

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Papa Franciscus'un 1915 olaylarına ilişkin iddiaları ile AP'nin kararına tepki göstererek, "Peki sen buna 'soykırım' dersen, bir yerden bir yere tehciri soykırım diye nitelendirirsen senin gaz odalarına ne diyeceksin, nereye koyacaksın? Sen insanları topladın gaz odalarında öldürdün. Ona 'soykırım' denir, bilmiyorsan öğren" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'un Horasan ilçesine giden ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Eski İçişleri Bakanı Ala, bir çayevinde vatandaşlara hitap etti.

Sandalyenin üzerine çıkan Ala, yaptığı konuşmada, 2002'de IMF kapısında dilenen, çok sayıda kriz yaşamış bir Türkiye'yi alıp, problemlerini çözerek bugünlere getirdiklerini söyledi.

Ala, "Bir kısmını çözdük. Şimdi bundan sonra Türkiye'nin, bölgenin, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nin, Erzurum'un, Horasan'ın problemlerini kim çözer? Yine biz çözeceğiz, biz, biz, yani beraber. Biz birlikte olursak, bu istikrarın arkasında topyekün durursak inanın bizi top gülleleri bile durduramaz" diye konuştu.

-Papa Franciscus'un iddiaları ile AP'nin kararı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un 1915 olaylarıyla ilgili sözleri ve AP'nin 1915 olaylarına ilişkin kararını değerlendiren Ala, şunları kaydetti:

"İşte bunu bildikleri için bakın şimdi de Batı'dan Papa, Avrupa Birliği Parlamentosu kararlar alıyor. Ne diyor? Diyor ki 'soykırım olmuş, soykırım yapmış Osmanlı Türkiye'de. Kardeşim, buradaki problemlerden, bizim hikayelerimizden senin haberin var mı, yok. Biz şimdi o hadiseleri çıkaranları almış da nereye göndermişiz, tehcir etmişiz, yine o gün Osmanlı toprağı olan Suriye ve Lübnan'a. O zaman oralar bizimdi. Peki sen buna soykırım dersen, bir yerden bir yere tehciri soykırım diye nitelendirirsen senin gaz odalarına ne diyeceksin, nereye koyacaksın? Sen insanları topladın gaz odalarında öldürdün. Ona 'soykırım' denir, bilmiyorsan öğren. Birincisi, Horasan'dan Erzurumlular olarak bir kere senin aldığın kararları, söylediğin sözleri iadeli taahhütlü olarak sana iade ediyoruz. İkincisi, problemleri çözersek, kardeşliği tekrar tesis edersek, imanı sağlam, böyle göğüslerinden iman akan, değerlerimize muhabbetle sarılmış gençler, Türkiye'nin kalkınması için barış ve özgürlük içinde el birliğiyle çalışırsa o zaman biliyorlar ki Türkiye'nin de problemini çözerler. Yani nereden biliyorlar? 2 bin 500 dolardan aldığımız kişi başına geliri 11 bin dolara çıkarmışsak, 11 dolardan da alır 25 bine çıkarırız."

Kaynak: AA / Yerel

Efkan Ala Horasan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title