Haberler

Genel Seçime Doğru

HDP İzmir 1. bölge ikinci sıradan milletvekili adayı Ferhan Ademhan, milletvekili aday listesinden çıkarıldığını bildirdi.

HDP İzmir 1. bölge ikinci sıradan milletvekili adayı Ferhan Ademhan, milletvekili aday listesinden çıkarıldığını bildirdi.

Ademhan, yazılı açıklamasında, sivil toplum kuruluşlarında görev aldığı sürece tüm partilere eşit mesafede durduğunu belirtti.

HDP Genel Merkezi'nin İzmir'de demokrasi ve barış mücadelesine katkı sunmak için milletvekili adaylığı teklifini, "silahların sustuğu, barış arayışlarının TBMM çatısı altında güçlendiği Türkiye'ye katkı sunmak" amacıyla kabul ettiğini ifade eden Ademhan, şunları kaydetti:

"Adaylığımın iptali, bu koşullarda parti içi meseledir. Şu anda Ankara'dayım, YSK ve HDP'nin yetkili organlarıyla görüşmekteyim. Adaylığımın iptalini bir hata olarak görüyorum. Yapılan hatanın düzeltilmesi ve telafisinin yapılması için gerekli girişimlerde bulunmaktayım. Telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilecek bu hatanın düzeltilmesi için çaba sarf etmekteyim. YSK ve HDP'den alacağım cevap doğrultusunda, partim, İzmir ve ülkem için en doğru kararı alıp, basın kuruluşlarıyla paylaşıp halkıma ulaştıracağım."

HDP'nin İzmir'de dün gerçekleşen aday tanıtım toplantısında, Anadolu Birliği Federasyonu ve İzmir Konfederasyonu başkanlığı görevlerini de yürüten Ferhan Ademhan yerine Erkan Cengiz'in aday gösterildiği açıklanmıştı.

HDP, daha önce de İzmir 1. Bölge'de dördüncü sırada milletvekili adayı olarak gösterdiği Mustafa Yalçıner'i, "HDP listesinde gösterilmem yanlışlık eseridir" demesi üzerine listeden çıkarmış, yerine son sıradan İnci Dal'ı milletvekili adayı olarak göstermişti.

Kaynak: AA / Yerel

Ferhan Ademhan Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title