Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti Genel Merkezi'nde 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için başvuran aday adaylarının mülakatları nedeniyle hareketlilik yaşanıyor.

AK Parti Genel Merkezi'nde 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için başvuran aday adaylarının mülakatları nedeniyle hareketlilik yaşanıyor.

Dün başlayan ve 10 gün sürecek mülakatlarda, genel başkan yardımcılarının başkanlığında, MKYK üyeleri ile bazı milletvekillerinden oluşan 4'er kişilik 12 alt komisyon, 6 bin 223 aday adayı ile yüz yüze görüşecek.

Aday adayları içerde listelere girebilmek için ter dökerken dışarda da yakınları heyecanla bekliyor. Engelli, kadın ve başörtülü aday adayı sayısının fazlalığı dikkati çekiyor.

-"Nasıl 3-0 yaparız diye sordular"

Niğde'den milletvekili aday adayı olan ticaretle uğraşan İbrahim Bıçkı, mülakat sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyonda kendisine projelerinin sorulduğunu söyledi.

Daha önce de aday adayı olduğunu ancak yine de farklı bir heyecan yaşadığını dile getiren Bıçkı, " Niğde'de nasıl 3-0 yapabiliriz, neler yapabilirsiniz gibi sorular sordular. Son derece dostça bir ortamdı" dedi.

Yine Niğde'den aday adayı olan kamu işçisi Seyfettin Pisil de engelli olduğu için kendisine bu konuda sorular yöneltildiğini, hükümetin engellilere yönelik politikasını değerlendirmesinin istendiğini anlattı.

AK Parti hükümeti döneminde engellilerle ilgili büyük adımlar atıldığını vurgulayan Pisil, "Özürlülerle ilgili yapılanları daha da ileriye götürmek için aday adayı oldum. Mülakatta aile ortamında gibiydik" diye konuştu.

-"İkna odalarından milletvekili aday adaylığına"

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden, Hatay'dan milletvekili aday adaylığı için istifa eden Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim de TBMM'de başörtüsü sorunun çözülmesinden sonra artık başörtülülerin de rahatça bu seçimlerde aday adayı olabildiğini söyledi.

İl teşkilatında başkan yardımcısı olarak görev yaptığı için siyasete alışık olduğunu kaydeden Yetim, "Birazdan mülakata gireceğim ama hiç heyecanlı değilim. Zaten hep kendim gibi davranırım. Tıp doktoru olarak insan psikolojisini çok yakından biliyorum. Kadınlar için bir şeyler yapmak, kadına karşı şiddetin son bulması için mücadele amacıyla milletvekili olmak istiyorum" ifadesini kullandı.

28 Şubat sürecinde başörtülülerin çok büyük sıkıntılar çektiğini anımsatan Yetim, "İkna odalarından buralara kadar geldik" dedi.

-AK Parti'de aday belirleme süreci

AK Parti'de aday adayları için ilk eleme, mülakatlar sonrası olacak. Mülakatlarda başarılı bulunan aday adayları için 15-22 Mart tarihleri arasında genel başkan yardımcılarından oluşan ve sayısı 4 olması beklenen ana komisyonlar devreye girecek.

Mülakatlarda elemeden geçmeyi başaran aday adayları, bu kez ana komisyonlarda değerlendirilecek.

-Üst komisyonun çalışmaları

Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve ana komisyonların değerlendirmeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu başkanlığında oluşacak üst kurula sunulacak.

23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında çalışma yürütecek üst kurulun kimlerden oluşacağına Başbakan ve Genel Başkan Davutoğlu karar verecek.

Kaynak: AA / Politika

Tülin Durgun Yetim Ahmet Davutoğlu Ak Parti Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title