Haberler

Genel Seçime Doğru

Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Atay Uslu: "Antalya’nın evladı olarak siyaset kulvarında Antalya’ya ve ülkeme hizmet etmek için milletvekili aday adayı oldum. Görev verilirse bu güzel şehre hizmet etmekten dolayı büyük onur.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanlığından milletvekili aday adaylığı için istifa eden Atay Uslu, Antalya'ya hizmet etmek için göreve talip olduğunu bildirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, kaymakamlık ile başlayan kamu yönetiminde, vali yardımcılığı, deprem koordinasyon merkezi yöneticiliği ve Göç İdaresi Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduğunu belirtti. Genel seçimlerde memleketi Antalya'dan aday olduğunu kaydeden Uslu,  " Antalya'nın evladı olarak  siyaset kulvarında Antalya'ya ve ülkeme hizmet etmek için milletvekili aday adayı oldum.  Görev verilirse bu güzel şehre hizmet etmekten dolayı büyük onur duyarım. Antalya'yı seviyorum, havasını, suyunu, toprağını seviyorum. İnsanını, çocuklarını, gençlerini, analarını, babalarını seviyorum. Antalya'ya hizmet etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Van Vali Yardımcılığı görevi sırasında Van'da 2011'de yaşanan büyük felaket sonrasında hayatın normalleşmesi için yoğun çaba sarf ettiğini ve başarılı çalışmalarda bulunduklarını vurgulayan Uslu, deprem sürecinin başından 2013 yılı ortasına kadar devam eden yaklaşık 2 yıllık iyileştirme sürecinin koordinasyonunu gerçekleştirdiklerini  belirtti.

Hem sığınmacılar hem de diğer göçmenlerle ilgilenen, politikalar geliştiren Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne 2013 yılında atandığını ve Göç İdaresinde yabancıların uyumu konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Uslu, Türkiye'nin yalnızca sığınmacılar için değil, düzenli göçmenler için de cazip bir ülke olduğunu belirterek, bugün başta Almanya, İngiltere, Rusya gibi ülkelerden 100 bine yakın  göçmenin Antalya'da ikamet ettiğine dikkati çekti.

AK Parti'den aday adayı olduğunu ifade eden Uslu, kamudaki tecrübelerini doyup büyüdüğü kente daha iyi hizmet etme amacıyla kullanmak istediğini sözlerine ekledi.

Uslu, 1970'de Antalya doğdu.  Isparta  Eğirdir ve Yenişarbademli, Kütahya Gediz, Ağrı Taşlıçay, Antalya İbradı Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2010-2013 yıllarında Van Vali Yardımcılığı yaptı. Uslu, 2013 yılından sonra İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanlığı görevinde bulunuyordu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title