Haberler

Genel Seçime Doğru

Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde 27 Nisan 2007'de yayımlanan bildiriyle ilgili, "27 Nisan Türkiye'nin demokrasi tarihinde bir dönüm noktasıdır.

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Kırıkkale milletvekili adayı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde 27 Nisan 2007'de yayımlanan bildiriyle ilgili, "27 Nisan Türkiye'nin demokrasi tarihinde bir dönüm noktasıdır. Türkiye o tarihten sonra çok farklı bir atmosfere girdi" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale'deki ilçe ziyaretlerini sürdüren milletvekili adayları eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can, ilk olarak Delice ilçesine bağlı Büyükyağlı beldesini ziyaret etti.

Beldedeki Cumhuriyet Parkı'nda toplanan vatandaşlara hitaben konuşan Atalay, AK Parti olarak yeni bir dönem başlattıklarını belirterek, bu dönemin birlik ve beraberlik anlamında Kırıkkale'ye hizmetlerin daha fazla geldiği bir dönem olacağını kaydetti.

Atalay, bu hizmetlerin yapılması için sahaya indiklerini ve çalışmaları başlattıklarını ifade eden Atalay, "Sizlerden isteğimiz sadece partimize oy vermeyin, partimizin kalkınması ve yeniden iktidar olması için çalışmalar yapın. Özellikle hanımefendilerimizden ev çalışmalarında destek bekliyoruz. Başbakanımızın da dediği gibi; 'Kale içten fetih edilir anlayışıyla çalışın' Biz yeni bir parti değiliz. Görülmemiş hizmetleri getiren partiyiz" dedi.

-27 NİSAN BİLDİRİSİ-

Türkiye'nin 8, 5 yılda çok değiştiğini kaydeden Atalay, Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde 27 Nisan 2007'de yayımlanan bildiriye de değinerek, şunları söyledi:

"27 Nisan 2007'yi bir hatırlayın. Mecliste cumhurbaşkanı seçimi olacak. Önceki cumhurbaşkanının süresi bitti ama yeni bir sayı tartışması çıktı. Mecliste 367 sayısı olamazsa, cumhurbaşkanı seçilemez engeli karşımıza çıktı. Halbuki, anayasada cumhurbaşkanı seçiminin nasıl olacağı belli. Abdullah Gül'ün, cumhurbaşkanı olmaması için ellerinden geleni yaptılar. O zaman 3 parti seçime girmedi. 27 Nisanda saat 23. 00'da Genelkurmay Başkanlığının bir bildirisi yayınlandı. Aslında bunlara Türkiye yabancı değil. Daha önce de bu şekilde direk veya dolaylı bir şekilde müdahaleler oldu. 27 Mayıs var, 12 Mart, 28 Şubat var. Bütün bu tarihlerde, Türkiye'de sivil siyaset yerini olağanüstü durumlara bıraktı. 27 Nisan'daki bildiri karşısında, ilk defa Türkiye farklı bir tutum gördü. Türkiye Başbakanımız ve onun ekibinin demokrasi konusundaki kararlı ve duyarlı tutumunu gördü. 28 Nisan günü, hükümet o konuda açıklamasını yaptı ve dedi ki, 'Herkes haddini bilsin, her kurumun neler yapacağı anayasada bellidir. ve en önemlisi bu ülkede demokrasi vardır', 27 Nisan Türkiye'nin demokrasi tarihinde bir dönüm noktasıdır. Türkiye o tarihten sonra çok farklı bir atmosfere girdi. Bütün kurumlar kendilerine çeki düzen vermeye başladı. "

-"TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ AÇIĞINI KAPATACAĞIZ DEDİK"-

Atalay, AK Parti olarak göreve geldiklerinde "Türkiye'nin demokrasi açığı var, biz bu açığı kapatacağız" dediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"O günden bu güne, Türkiye demokrasinin yerleştiği ülke. 28 Nisan Türkiye'nin çok önemli bir dönüm noktası olarak daima anılacaktır. Bugün de onun yıl dönümü. 27 Nisan'ı, 28 Nisan'a bağlayan gece, bu açıklamaları yapanların arasında biri de bendim. O günden bu güne çok şey değişti. AK Parti'nin şöyle bir kararlılığı vardır. Recep Tayip Erdoğan önemli bir liderdir. Başbakanımız dik durur, cesareti vardır ve risk göğüsler. Böyle durumlarda şapkasını alıp gidenleri Türkiye çok gördü. Millet bunlara oy verdi, milletin desteğiyle önceki hükümetler liderliği ele aldı. Ama böyle bir bildiride veya mektupta, şapkasını alıp gittiler ve milletin emanetine hıyanet ettiler. Ama biz milletin emanetinizi korururuz. AK Parti sizin oyunuzun kıymetini bilir ve korur. Türkiye inşallah milletin oylarıyla yönetilecek. Millet ne diyorsa o olacak. Millet sandıkta oyunu verecek, sonra bir başkaları gelip Türkiye'yi yönetecek. Bu artık tarihe karıştı, AK Parti bunları tarihe gömdü. Bundan sonra 27 Nisan 28 Nisan olmayacak"

Atalay ve beraberindekiler daha sonra Delice ve Çerikli beldesini de ziyaret etti.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title