Haberler

Genel Kurulda Esnafın Sorunları Konuşuldu

Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 62. Olağan Genel Kurulu'nda esnafın sorunları konuşuldu.

Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 62. Olağan Genel Kurulu Salihli Belediye Spor Salonu'nda yapıldı. Divan başkanlığını Manisa Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar'ın yaptığı genel kurula Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Örfen ve Sakine Öz, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Ak Parti İlçe Başkanı Ahat Aksoy, CHP İlçe Başkan Vekili İsmet Kocabıyık, MHP İlçe Başkanı Mesut Kızıltuğ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli Borsa Başkanı Yetiş Aksoy, esnaf odalarının başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile üyeler katıldı.

"ESNAF VE SANATKARIMIZ CAN ÇEKİŞİYOR"

Genel kurulda konuşan Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık esnafların işlerinin günden güne azaldığını, dört gözle özel günlere, bayramlara ve tatillere ümit bağlayarak ayakta durmaya çalıştığını ifade ederek, "Esnafımızın büyük özlemle beklediği ve son günlerde gündemi meşgul eden AVM yasası çıkarıldı ancak esnaf ve sanatkarımız kan kaybından can çekişiyor. Esnafımızın dizdeki dermanı, sırttaki yüke yetmiyor. Manisa Esnaf Odaları Birliği'nin verilerine göre 2014 yılında toplam 3 bin 500 esnaf kepenk kapatırken, bin 500 esnaf açılış yapmıştır. Bu gösteriyor ki aradaki makas hızla açılmaktadır. Esnaf olarak işverenlik yapan insanlar, birer birer işçi olmaya başlamıştır. Esnaf ve sanatkarlar borcunu ucuz da olsa kredi alarak değil, iş yapıp para kazanarak ödemek istiyor" dedi. Yönetim kurulu olarak 2014 yılında 54 toplantı yaptıklarının altını çizen Aşık sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çalışma ile 2014 yılında 660 otağımıza 25 milyon lira kredi çıkardık. Bu yıl içinde 127 yeni ortak kaydı yaparken, 202 ortağımızda, ortaklıktan ayrılmış ve 4 ortağımız da vefat etmiştir" diye konuştu. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da göreve geldikleri günden itibaren yapılan çalışmaları ele alarak "Salihli için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü halkımız bizden hizmet bekliyor" dedi.

"YÜZDE 0 FAİZLE KREDİ VERİLECEK"

Esnafın gelirinin her yıl giderek azaldığını ifade eden CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ise "Türkiye'de 3 milyon 250 bin esnaf ve sanatkarımız bulunmaktadır. Parlamentoda bu esnaf ve sanatkarlarımızın haklarını savunacak bir temsilcisi bile yok. Bağ-Kur'unu, yanında çalıştırdığı elemanının sigortasını dahi ödeyemeyen yine esnafımızdır. Kredi kartları ile alışverişlerde 60 veya 90 gün gibi sınırlandırılma getirilmelidir. Esnaf ve sanatkarlar ihracatın yüzde 50'sini gerçekleştiriyorsa bana göre ihracatın lokomotifi esnaf ve sanatkarlarımızdır. Kredi kartlarının kullanımı ve ödenmeyen kredi kartların borçlarında büyük bir patlama var. 5 ay sonra genel seçimler var. Seçim öncesi yapılan bu kongreler çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da genel kurulda şöyle konuştu: "12 yıl önce AK Parti iktidara geldiğinde ülke borç içerisinde olup 21 banka batmıştı. 12 yıllık süreçte borçlar ödendi, faiz oranları yüzde 47'lerden, yüzde 4'lere düştü. Bugün iş yeri açmak isteyen esnaf ve sanatkara yüzde 0 faizle kredi verilecek."

Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 62. Olağan Genel Kurul toplantısında 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 2014 yılı bütçesi 1 milyon 375 bin lira olarak gerçekleştirilirken, 2015 yılı tahmini bütçesi ise 1 milyon 600 bin lira olarak karara bağlandı. Genel kurulda ayrıca kooperatifte aktif olarak 35 yıl ve üzerinde üye olan ortaklara plaket verildi. Plaketler protokol üyeleri tarafından sunuldu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title