Haberler

Genel Kurul'da 'Kobani Protestoları' Gerginliği

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu'nda HDP'li vekil Buldan'ın, Kobani protestoları sırasındaki ölümlerin sorumlusunun Erdoğan olduğunu iddia etmesi, kurulun gerilmesine neden oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın Kobani protestoları sırasındaki ölümlerin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etmesi Genel Kurulun gerilmesine neden oldu. Yerinden hızla kalkan ve el işaretleri yaparak kürsüye doğru yürüyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ı bir milletvekili tuttu.

MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA SÖZLÜ ATIŞMA

TBMM Genel Kurulu saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu yönetiminde açıldı. HDP Grubunun Kürt basını ve Kürt basın emekçilerinin öldürülmesine dair Meclis araştırması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi görüşmelerinde iktidar milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

ŞAMİL TAYYAR, HDP'NİN SOKAĞA ÇIKIN SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, HDP'nin sokağa çıkın sözlerini eleştirerek, "Eğer bu memlekette Kobani bahanesiyle 40 kişi hayatını kaybettiyse ve insanlar öldüyse, kan aktıysa bu kan sizin ellerinizdedir" dedi.

"BU ÖLÜMLERİN YAŞANMASINDA TEK SORUMLU CUMHURBAŞKANIDIR"

Bu sözler üzerine söz alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, söz alarak kürsüye çıktı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a tepki gösterdi. Buldan, "Sayın Tayyar'a şunu ifade etmek isterim. Benim vicdanım ile senin vicdanın aynı kefeye asla konulamaz. İğneyi önce kendinize sonra çuvaldızı da lütfen başkasını batırın. Bu ölümlerin yaşanmasında tek sorumlu cumhurbaşkanıdır. Kutuplaşmayı derinleştiren, şiddeti körükleyen açıklamalar yapmış bu olayların başlamasına sebep olmuştur. O akşam Selahattin Demirtaş o açıklamayı yapmasaydı bile halk sokağa çıkacaktı. Ben senin gibi vicdansız değilim. Ölümün ne olduğunu bilen bir insanım. "dedi.

ŞAMİL TAYYAR, BULDAN'IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Bu sözlere ise çok sayıda AK Partili milletvekili ile Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar tepki gösterdi. Oturduğu yerden kalkan ve kürsüye doğru yürümeye başlayan Tayyar'ı, AK Partili bir milletvekili tuttu. Yaşanan gerginlik nedeniyle TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime 10 dakika ara verdi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Pervin Buldan Şamil Tayyar Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (133)

tarsuslu:

faşist bdp yine ortalğı karıştırıyor. . sanki ısid bi tek kobanide katliam yapıyor. . tel abyad ve rakka da binlerce arap katledildi. . kürt değiller diye dile getirilmiyor. . . bide halkların kardeşliği der bu kalleşler

25
41
yanıtYanıtla
.:

VAHŞİSİNİZ KIZIM VAHŞİ, GADDAR, KATİL, MEYMENETSİZLER!

25
27
yanıtYanıtla
KAMIL:

hIRISTIYN BABANIZIN KAPISINI CALIN AYAKLARINA KAPANIN ;VAATLERDE BULUNUN YARDIM EDER SIZE SONRA DA:::::

16
33
yanıtYanıtla
ÇERÇİ:

daha dün kürtçe konuşamyodunuz size bukadar özgürlüğü tayıp vermedimi nankör

16
25
yanıtYanıtla
AHMET:

Bir Kürt olarak bu Hdpliye taviz vermeyen akpliye helal olsun

22
17
yanıtYanıtla
siverekli:

bir kadına saldıracak kadar adam yazıklar olsun bu ne cürret ailenden terbiye görmemişsin belli oluyor ne diyelim kadına saldıracak kadar alçak bir girişim yok

18
19
yanıtYanıtla
Vatanperver Kürt:

buldan karısı sizler çok kalitesizsiniz size oy veren kişiler de senin gibi çirkeftir zaten şuanda konuşabiliyorsanız akp sayesindedir milli hükümet olupta sokaklarda eşkiyalık yapsaydınız sizleri tavana asarlardı

21
13
yanıtYanıtla
deli murat:

Sayin Buldan karsinda tartistiklarin koyundan ibaret degildir o yüzden tartismak anlamsizdir. AKP ülkeyi allak bullak etti irkci vede ayrimci bir parti derhal hepsi iceri atilmali.

17
16
yanıtYanıtla
FULL REALİST:

kabız olsanız tayyipten bileceksiniz . ALLAH İSLAH EYLESİN

19
12
yanıtYanıtla
gonca:

hdp ve pkk gariban kürt vatandaşlarımızı kötü emellerine alet etmişlerdir ama bazı kürt kardeşlerim bu kirli oyuna asla destek vermemiş kendi müslüman kardeşini sırtından vurmamıştır

19
11
yanıtYanıtla
Tüm 133 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title