Haberler

Genel Kurul'da Filistin'e Saldırılar Kınandı

TBMM Genel Kurul'da, Filistin ve Gazze'ye yönelik yapılan saldırılar kınandı.

TBMM Genel Kurul'da, Filistin ve Gazze'ye yönelik yapılan saldırılar kınandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, parti temsilcileri ve milletvekilleri Filistin ve Gazze'ye yönelik yapılan saldırıları kınayan birer konuşma yaptılar.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, " İsrail'in Gazze'ye bin 470'ten fazla hedefe saldırıda bulunduğunu bir kez daha kınayarak ifade etmek istiyorum ve maalesef, yaklaşık bin 470 saldırıda 200'e yakın şehidimiz, 2 bine yakın da yaralımız var. Hayatını kaybedenlerin yarısı bebek, çocuk ve kadınlardır. İsrail devleti uluslararası hukuka aykırı davranmakta ve sivilleri maalesef katletmektedir. Filistin'de çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere hepsinin ölmesini isteyen bu gözü dönmüş zihniyeti şiddetle kınıyorum" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Okay Vural da, ölüm makinesinin çalıştığını vurgulayarak, "Camiler, hastaneler ve istisnasız tüm sivil yaşam alanları zalim bir abluka altındadır. Kadın, çocuk, yaşlı, hasta, engelli ayrımı yapılmaksızın herkes hedef tahtasındadır. Şehit olanların sayısı 200'e yaklaşmıştır, binlerce yaralı vardır. İçinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayında şehadete eren Filistinlileri rahmetle anarken yaralılara acil şifalar diliyoruz. İsrail'i şiddetle kınıyor ve kahrediyoruz" diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise Orta Doğu'da Ramazan ayı olmasına rağmen kan akmaya devam ettiğine dikkat çekerek, "Özellikle, İsrail'in Filistin halkına ve yine IŞİD çetelerinin Kobani'de Kürt halkına dayatmış olduğu bütün bu katliamları biz buradan lanetliyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Ramazan ayında İsrail'in Orta Doğu'da, Gazze'deki Filistinlilere yönelik olarak "misilleme" adı altında başlattığı saldırının giderek katliama dönüştüğünü belirtti. Hamzaçebi, "Bu katliamı Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak şiddetle kınıyoruz. Bu hareketin, bu katliamın hak verilebilecek, haklı görülebilecek hiçbir yanı bulunmamaktadır. Bütün dünyaya, uluslararası topluma buradan çağrıda bulunuyorum: İsrail'in Gazze'de yapmış olduğu bu katliama derhâl son verilmesi gerekir. Bunun için bütün uluslararası toplum, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, gerekli adımı atmalıdır" şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de, "AK Parti Grubu olarak; İsrail'in Filistin'e karşı, Filistin'e ve Filistinlilere karşı yürüttüğü adeta soykırım olarak nitelendirebileceğimiz insanlık dışı saldırılarını kınıyoruz ve bunların Filistin ve Filistin halkına karşı onların devlet kurma dahil özgürce yaşama hakkını ortadan kaldırmayı amaçlayan aynı zamanda saldırılar olduğunu görüyoruz ve Türk milleti olarak Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde en güçlü bir şekilde yanlarında olduğumuzu, durduğumuzu bilmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Filistin Ak Parti İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
title