Haberler

Genel-İş'ten Hükümete Tepki!

Güncelleme:

Genel İş Sendikası Batman Şube Başkanı Murat Akın, asgari ücretin net Bin 800 TL olması gerektiğini belirterek, hükümete çağrıda bulundu.

Genel İş Sendikası Batman Şube Başkanı Murat Akın, "İşçi zammı ile açlık sınırı aynı oldu" dedi.

Akın, "AKP hükümeti asgari ücrete %3 +3 zam yapılacağını ilan eti kendilerine gelince saray, han, hamam, gemicikler, rezidanslar, milyonlarca işçiye günlük bir lira zammı reva görüyorlar isteğimiz saraylar değil ekmeğimiz büyüsün. 1800 lira net diyoruz çünkü kişi başına düşen milli gelir 2014 yılı itibarı ile 1800 lirayı aştı. Hükümet bu rakamla çok avunuyor. Biz emeği ile geçinenler 4 kişilik hanemiz için payımıza düşenin sadece 1'ni talep ediyoruz. En azında yaşamak için buna ihtiyacımız var. Ve soruyoruz 4 kişilik evimizin payına düşen 7200 liramız nerede. İşçiler çalışıyor ekonomi buyuyor çalışırken emekçiler oluyoruz sakatlanıyoruz iş hastalığına yakalanıyoruz. Madem Türkiye ekonomisi buyuyor bizim aşımız ekmeğimiz çocuklarımızın rızkı neden büyümüyor. Büyümeden pay alsaydık birilerini zengin etiğimiz oranda pay almış olsaydık bugün asgari ücret 1800 TL olacaktı. Asgari ücret 1800 net diyoruz çünkü cumhurbaşkanlığı bütçesi geçtiğimiz yıla göre iki katına çıktı. Bu ülkede tüm değerleri yaratanlar için, üretenler için daha düşük bir artış kabul edilemez 4 kişilik bir ailede yoksulluk sınırı 3500-4000 sınırındadır. Belirlenmesi gereken gerçek tutar budur yoksulluğu mahkum eden ücret 2 kişi çalışmamıza rağmen çocuklarımızın yokluluğa mahkum etmemek için 1800 lira şarttır. Ayrıca sosyal haklar da şarttır. Asgari ücretle çalışanlar elektrik, su, doğalgaz kullanımı asgari ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz olmalıdır. İşe gidiş gelişlerde ücretsiz olmalıdır Eğitimde hiçbir ad altında para alınmamalıdır sağlık tümü parasız olmalıdır. Çalışanların çocuklarını bırakabilecekleri kamusal parasız kırış şarttır Asgari ücretin her kese bölge, yaş, işkolu vb. Ayrımı yapılmaksızın aynı oranda belirlenmesi asa alınmalı, bölgesel asgari ücretin uygulanması yolundaki girişimlerden uzak durulmalıdır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Murat Akın Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title