Haberler

Gençlik ve Spor Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi ümitle kararlılıkla ve büyük özgüvenle görüyoruz ki yeni bir gençlik yetişiyor, Asım'ın nesli, Mehmedim'in nesli yetişiyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi ümitle kararlılıkla ve büyük özgüvenle görüyoruz ki yeni bir gençlik yetişiyor, Asım'ın nesli, Mehmedim'in nesli yetişiyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve temeli atılan bazı eserlerin toplu açılışı için Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törene katılan Davutoğlu, gençlerin sunduğu gösterinin büyüleyici olduğunu belirterek, gösteri sunan tüm sporcuları tebrik etti.

Dünyanın en güçlü insanının, kendi bedenini, psikolojisini ve kendi zihnini kontrol edebilen kişi olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Biraz önce kardeşlerimiz en güzel örneğini sundular. Hepsinin gözlerinden öpüyorum" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, özellikle engel tanımayan bir engelli sporcunun karate gösterisinin, bir insanın kendisini aşabileceğini gösteren olağanüstü bir örnek olduğuna işaret ederek, "tüm engel tanımayan" sporcuları tebrik etti.

Gençleri, "Çok onurlu bir ülkenin, çok köklü bir tarihten ilham almış milletin fertleri" olarak niteleyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Geçen hafta, 19 Mayıs vesilesiyle gençlerimizle, bir araya geldiğimizde ifade ettim, son 100 yılın gençlerine baktığımızda, her biri çok çetin imtihanlarla karşı karşıya kaldılar. 100 yıl önce, 1910'lu yıllarda yaşayan gençler başta Çanakkale olmak üzere, Sarıkamış'ta olmak üzere vatan topraklarının her bir köşesini müdafaa etmek için canlarını ortaya koymakla imtihan edildiler. 1920'li yıllarda bu savaştan çıkmış, bu savaştan güç alarak çıkmış yeni gençlik, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak için büyük bir gayret gösterdi. 40'lı yıllarda, bu kez tek parti yönetiminin şartlandırılmış yaklaşımları altında gençlerimizin bunaldıklarını gördük. 50'li yılların gençleri, demokrasi ve yeni bir ümit ışığı bulmuşken 27 Mayıs Darbesi'yle umutlarının söndüğünü gördük. 60'lı yıllarda, 70'li yıllarda sağ ve sol kutupları arasında gençlerimiz enerjilerini harcadılar. 80'li yıllarda, 12 Eylül İhtilali'nin ağır baskısını hissettiler. 90'lı yıllarda zayıflamış bir ekonomi ve zayıf koalisyonlar üzerinden gençlerimiz gelecekle ilgili ümitlerini kaybetti. Ama şimdi 21. yüzyılın ilk 10 yılında yetişen gençler, geleceğe büyük ümitle bakıyorlar ve gelecek planlamasını yapıyorlar. Eğer bugün gece gündüz, 12, 13 yıldır, Sayın Cumhurbaşkanımız başbakanken o, şimdi bizler, hiçbir engel tanımadan gece gündüz çalışıyorsak bunun en güzel hedefi gençlerimize daha güzel daha müreffeh ülke sunmaktır."

"Yeni bir gençlik yetişiyor"

Başbakan Davutoğlu, birçok mütefekkir ve düşünürün zihnindeki gençliği hayal ettiğini, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı ve Çanakkale Destanı'nı yazarken, gençliğe "Asım'ın Nesli" diye hitap ettiğini, Necip Fazıl Kısakürek'ın "Mehmedim" ve Sezai Karakoç'un da "Diriliş nesli" dediğini anımsatarak şöyle konuştu:

"Herkes bir gençlik ile geleceği inşa etme gayreti içine girdi. Şimdi ümitle kararlılıkla ve büyük özgüvenle görüyoruz ki yeni bir gençlik yetişiyor, Asım'ın Nesli, Mehmedim'in nesli yetişiyor. Onun için son 12 yıl içinde birçok hizmeti hayata geçirdik. Sizlerle ilgili olağanüstü hamleler gerçekleştirdik. Bugün 190 yeni tesis kazandırıldı. 12 yıl içinde bin 650 tesis tamamladık. 199 gençlik merkezini tamamladık, son açılanlarla 203 e çıktı."

Türkiye'nin her yerinde bütün gençlerle buluşmak için bu hizmetleri vermeye devam edeceklerini kaydeden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"12 yıl önce toplam bütçemiz, 119 milyar liraydı. Şimdi sadece eğitime ayırdığımız bütçe, 87 milyar lira. 12 yıl önce bir genç, üniversite öğretimi görürken, 45 lira burs alırken şimdi 330 lira alıyor. 76 üniversite sayısını, 193'e çıkardık. Kredi verilen öğrenci sayısına 996 bine çıkardık. Gençler, bütün bu hizmetler, yeni bir neslin, ümit dolu neslin ufkunu açabilmek için. Bu hizmetlerden yararlanıyor musunuz?  İnşallah gelecek 10 yılların, 100 yılların şimdiden kaderini tayin etmek için yeni Türkiye'yi inşa etmeye kararlı mısınız?"

"Hepiniz özgüven sahibi olacaksınız"

Başbakan Davutoğlu, Necip Fazıl'ın zindandan Mehmet'e ifade ettiği özgüveni, tüm gençlerin duymasını isteyerek, şunları kaydetti:

"Öncelikle hepiniz özgüven sahibi olacaksınız, kendinize güveneceksiniz, ülkenize güveneceksiniz, neslinize güveneceksiniz. Necip Fazıl, Mehmed'e seslenirken, 'Mehmedim, sevinin başlar yüksekte, ölsek de sevinin ölmesek de sanma bu tekerlek kalır tümsekte, yarın elbet bizim, elbet bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir.' Çok köklü tarihten gelip, ebediyete giden Asım'ın nesli, yeni yıllara, yeni 10 yıllara en iyi şekilde hazırlanmanız için size birkaç tavsiyem olacak:  önce güven, kendinize, ülkenize güveneceksiniz. İkincisi, kendinizi en iyi şekilde yetiştireceksiniz. Biraz önce kardeşlerimiz, mucizevi gösteriler sundular. Özellikle Ahmet'ten başlamak üzere. Engel tanımayan gençlerimize, buradan bütün Türkiye adına alkışlarımızla gönderelim.

Size tavsiyem:  kendinizi yetiştirmek için günde mutlaka düzenli olarak kitap okuyun, zihniniz gelişsin, spor yapın bedeniniz gelişsin. Düzenli olarak. Üçüncüsü:  Türkiye'nin her köşesindeki gençlerle irtibat kurun, gönül bağı kurun. Türkiye'yi şu veya bu bölge diye ayırmak isteyen gençleri birbirine kışkırtmak isteyenlere karşı, 'Hakkari gençliği de Edirne gençliği de Ardahan gençliği de Muğla gençliği de bizim kaderimiz birdir ve birlikte gelecek yıllara, on yıllara yürüyeceğiz' iradesini göstermeye devam edin. Onun için ülkemizin her bir yanında gençlik tesisleri yapıyoruz. Doğunun gençlerini batıya, batının gençlerini doğuya götürüyoruz ki her genç 798 bin kilometrekarelik vatan topraklarını hissetsin. Çanakkale'yi de hissetsin Sarıkamış'ı da hissetsin. Dördüncüsü:  gençler dünyadaki meselelerle ilgilenin. Dünyanın neresinde sizin neslinizi ilgilendiren mesele varsa, Somali'deki açlık da Filistin'deki meselelerle de Balkanlar'daki meseleler de dünyadaki adaletsizliklerle de ilgilenin. İnsanlıkla ilgilenin ve gelecekle ilgili, insanlıkla ilgili  büyük ideal edinin, büyük hedefler edinin. Gönlünüzde, zihninizde hiç terk etmeden muhafaza edin."

"Gençlerimiz, milletimizin değişik coğrafyalarda ektiği tohumları görsün"

Bu hafta Türk Hava Yollarıyla gençlere hediye sunduklarını anlatan Davutoğlu, "Bundan sonra yurt dışına kültürel ziyaret veya seyahat yapmak isteyen 12-25 yaş arasındaki bütün gençlere Türk Hava Yolları biletleri yüzde 30 indirimli olacak" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a, gençlerin, Balkanlar'a, Saraybosna'ya, Semerkant'a, Orta Asya'ya götürülmesini ilettiğini dile getiren Davutoğlu, "Gençlerimiz, milletimizin o değişik coğrafyalarda ektiği o güzel tohumları görsün. Dünyaya bu şekilde açıldığınız zaman öz güveninizde, birikiminizde ülke birliği üzerine kurduğunuz yeni Türkiye'de ve dünya gençliğiyle bütünleşerek gerçekleştirdiğiniz sorumluluk projeleriyle inşallah dünyada adınızı tarihe yazacak ve Türkiye'nin genç neslinin insanlığa sunacağı o değerli hizmetlerin işaretleri olacak" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, son üç hafta içinde 59 vilayeti ziyaret ettiğini, Dortmund'da vatandaşlarla buluştuğunu ama gençlerle bir araya geldiğinde yeni bir enerji kazandığını söyledi.

Avni Aker Stadyumu'nda yıllar sonra gençlerle aynı takımda oynadığını hatırlatan Davutoğlu, "Dedim ki bu milletin gençleri dünyanın her yerinde ve ülkemizin her yerinde omuz omuza yürüdüğünde aşılmayacak engel yok, kurulmayacak tesis yok, inşa edilmeyecek herhangi bir alan yok. Gençler, yeni Türkiye sizin omuzlarınızda yükselecek" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından, Samsun ve Ankara'daki spor tesislerinin temel atma törenine, videokonferans yöntemiyle katıldı.

Davutoğlu ve beraberindeki eşi Sare Davutoğlu ile gençlere futbol ve basketbol topu da dağıttı.

"Eskiden Tanju, hat-trick yapardı şimdi biz"

Sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, törene katılan eski milli futbolcu Tanju Çolak ile de ayaküstü sohbet etti.

Sohbette, "Bizim Avni Aker'deki performansı beğendin mi" diye soran Başbakan Davutoğlu'na, Tanju Çolak, "Harikaydınız, çok iyiydi vallahi" yanıtını verdi.  Bunun üzerine, Davutoğlu'nun, "Eskiden Tanju, hat-trick (Üçleme) yapardı, şimdi biz yapıyoruz" sözleri gülüşmelere neden oldu.

Törende, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da koltuk numarasına göre yapılan kura çekilişiyle bazı gençlere tablet bilgisayar hediye edildi.

Kaynak: AA / Spor

Necip Fazıl Kısakürek Ahmet Davutoğlu Sarıkamış Çanakkale Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title