Haberler

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Malazgirt Zaferi'ne Özel Program

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Malazgirt Zaferi’nin 943’üncü yıldönümüne özel olarak gençlere tarih bilincinin aşılanması amacıyla bir dizi etkinliğe imza atacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Malazgirt Zaferi'nin 943'üncü yıldönümüne özel olarak gençlere tarih bilincinin aşılanması amacıyla bir dizi etkinliğe imza atacak.

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi'nin 943'üncü yıldönümü kutlamaları, 25-27 Ağustos tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılacağı program kapsamında 1071 gencin bulunacağı Tarih Çalıştayı'ndan yaklaşık 100 sporcunun ter dökeceği Malazgirt 2071 koşusunda, temsili gösterilerden geleneksel oyunlara kadar çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

İLK ETKİNLİK; TARİH ÇALIŞTAYI

Gençlere tarihi sevdirmek ve tarih bilinci verebilmek amacıyla hazırlanan program, 25 Ağustos tarihinde Malazgirt Tarih Çalıştayı ile başlayacak. İlk defa hazırlanan çalıştayda, 1071 genç tarihçi bir araya gelecek.

Programın devam edeceği 26 Ağustos'ta yaklaşık 100 sporcunun ter dökeceği Malazgirt 2071 koşusu yapılacak. Gençlere sporun sevdirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek koşu programını, halk oyunları gösterileri, Alparslan'ın temsili birliğinin tören alanına girişi, geleneksel ata sporları, Anadolu Ateşi gösterisi ve yöresel sanatçı konserleri takip edecek.

Kutlamaların üçüncü ve son günü olan 27 Ağustos tarihinde ise akademisyenler ve genç tarihçiler, Ahlat ilçesinde mezar, kümbet ve arkeolojik saha çalışmaları yapacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Malazgirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title