Haberler

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Askf'den İha'ya Plaket

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu yıl 2.’sini düzenlediği Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında yılın enleri Mersin’de ödüllerini aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu yıl 2.'sini düzenlediği Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında yılın enleri Mersin'de ödüllerini aldı. Mersin'de ulusal ve uluslararası şampiyonalarda başarı elde eden sporculara ödülleri verilirken, amatör spora katkılarından dolayı İHA Mersin muhabiri Koray Ünlü'ye de plaket verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen Yılın Enleri ödül töreni Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, ilçe belediye başkanları ve sporcular katıldı.

Törende konuşan Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, bu yıl ödül töreninin 2.'sini yaptıklarını hatırlatarak, "Malumunuz amatör spor bir cefa işidir. Bu cefayı hep beraber çekiyoruz ve katlanıyoruz. Bu oluşumda amatör müsabakaların oynanmasında, hizmetlerin yerine getirilmesinde elbette belediyelerin büyük desteklerini görüyoruz. Belediyelerin desteği olmadan amatör spor yaptırmak, yapmak ve yaşatmak çok zor. Onun için her dönem bize destek sağlayan belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Önemli olan profesyonel sporun gölgesinde kalan amatör sporu biraz daha tanıtmak ve geniş kitlelere yaymaktır" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ise Amatör Spor Haftası kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl etkinliklerin 2.'sinin gerçekleştirildiğini kaydederek, "Amacımız ve temennimiz, yerel yönetimler ile beraber Mersin ilinde yaşayan gençlerimizi obeziteden, hareketsizlikten, madde bağımlılığından kurtarmak adına maksimumu yapabilmek. Bunu yaparken de bu gençlerimizi sosyal anlamda hayata kazandırmak. Tek başımıza bunu gerçekleştiremeyiz. İnanın belediye başkanlarımız spora çok önem veriyorlar. Onların hepsine teşekkür ediyorum. Sporcular da ilimizi ve ulusumuzu, uluslararası platformda temsil ediyor. Sporcularımız bununla yetinmeyip çok daha iyisini yaparak, arkasından gelecek gençlere örnek olmalıdır" şeklinde konuştu.

"SPOR DÜNYAYI PEŞİNDE KOŞTURAN EN ÖNEMLİ OBJE, EN ÖNEMLİ ETKİNLİKTİR"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da sporun toplum için çok önemli olduğunu söyledi. Sporun düşünceleri, inançları, renkleri farklı olsa da insanları bir ortak paydada birleştiren en önemli etkinlik olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Her zaman söylüyorum. İnsanları aynı siyasi partide toplayamazsınız. İnsanları camide veya cem evinde tamamen toplayamazsınız. Bir konser yaparsınız, bir grup gelir bir grup gelmez. Ancak spor dendiği zaman değişik düşüncelerdeki insanları bile aynı takım etrafında birleştiğini hepimiz biliyoruz. Siyasi düşüncesi, dünyaya bakış açısı farklı olabilir ama tuttuğu takım aynıdır. Başka konularda insanlar anlaşamaz ama aynı kulüp içerisinde anlaşabilirler. Onun için spor dünyayı peşinden koşturan en önemli obje, en önemli etkinliktir. Yerel yöneticiler olarak kentte birlik ve beraberliğin sağlanmasında, gençlerin zeki, çevik ve aynı zamanda da ahlaklı yetişmelerine katkı koyulmasında yerel yönetimlere çok büyük görevler düşmektedir" dedi.

BAŞKAN KOCAMAZ'DAN SPORA DESTEK ÇAĞRISI

Sporun dışında insanları böyle bir araya getiren başka bir unsuru bugüne kadar görmediğini ve duymadığını dile getiren Kocamaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtarılması, sokaklardan spor sahalarına taşınması ve sağlıklı birey olarak iyi düşünen, sağlam vücutta ve sağlam kafada olması için her türlü desteği, katkıyı koyması gerekir. 20 yıllık Tarsus Belediye başkanlığı döneminde üzülerek söylüyorum ki benim başımı ağrıtan en büyük sorun da yine spordu. Defalarca Tarsus İdmanyurdu'na destek verdi diye ya da insanlara bağış yapın diye önerdi diye soruşturmalar geçirdim. Defalarca hakimin karşısına çıktım. Ama hiçbir zaman bunlardan gocunmadım, çekinmedim ve korkmadım. Çünkü yaptığım işin hayırlı bir iş olduğunu biliyordum, buna mecburdum ve onun için de insanlara spora destek vermeleri için her platformda çağrı yaptım. Yine yapıyorum. Bu memleketten para kazanan, ekmeğini buradan çıkaran, memleketin suyunu içen, havasını alan ve nüfus cüzdanında Mersin ve ilçeleri yazan herkesin mutlaka spora destek vermesi lazım. Bizim başka gidecek yerimiz yok. Mersin'de yaşıyorsak, ekmeğimizi buradan kazanıyorsak, bu işe mutlaka destek vermemiz, katkı koymamız gerekir. Eğer bizler üzerimize düşeni yaparsak gençleri hiç kimse kötü alışkanlıklara sürükleyemez. Gençleri hiç kimse ulu orta kullanamaz. Gençleri hiç kimse bu memlekete faydalı bir birey olmaktan alı koyamaz."

Konuşmaların ardından ulusal ve uluslararası şampiyonalarda dereceye giren 20 sporcu ile amatör spora katkı koyan kurum ve kuruluşlar ile basın mensuplarına ödülleri verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Burhanettin Kocamaz Toroslar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title