Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Şişli'de

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi eleştirerek, "Dün Hollanda'da seçimler oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi eleştirerek, "Dün Hollanda'da seçimler oldu. Ne oldu? Mevcut Başbakan kazanmış. Senin cumartesi akşamı Hollanda'da yaptığından sonra aranızda hiçbir fark kalmadı. Ha Geert Wilders ha sen." dedi.

Bakan Kılıç, Özel Feriköy Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda Gençliğe Düşen Görevler" başlıklı söyleşide, Avrupa'nın neredeyse 1 aydır tüm gündeminin Türkiye olduğunu belirtti.

Avrupa gazetelerinde Türkiye ile ilgili manşetler atıldığını hatırlatan Kılıç, "Türkiye ile yatıyorsunuz, Türkiye ile kalkıyorsunuz, Cumhurbaşkanımızın şahsıyla uğraşıp duruyorsunuz sonra diyorsunuz ki 'siz buraya taşımayın bu işleri.' Siz kendiniz taşıyorsunuz. Bizi sizin iç işleriniz ilgilendirmiyor ama ırkçılıkla alakalı konular bizi ilgilendiriyor. Çünkü dünyanın bir sorunudur bu, Avrupa'nın sorunudur bu. Avrupa bu konuda iyi bir sınav vermiyor. Durum kötü. Dün Hollanda'da seçimler oldu. Ne oldu? Mevcut Başbakan kazanmış. Senin cumartesi akşamı Hollanda'da yaptığından sonra aranızda hiçbir fark kalmadı. Ha Geert Wilders ha sen."

Wilders'in Avrupa'da yaptığı siyasetin fikir özgürlüğü sayıldığını hatırlatan Kılıç, "Nefret tohumları ekiyor, nefret saçıyor, onunki fikir özgürlüğü oluyor ben oraya gidip de orada yaşayan vatandaşlarımla ilgili değişiklikle ilgili konuları anlatmak isteyince, bilgilendirmek isteyince o, iç işlerine karışmak oluyormuş. Öyle diyorsan Metin Feyzioğlu'nu niye konuşturuyorsun?" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, Türk politikacıların Avrupa'da konuşturulmamasına rağmen, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun faaliyetlerde bulunmasını eleştirdi.

Feyzioğlu'nun siyaset yapmak istemesi durumunda farklı hareket etmesi gerektiğini belirten Kılıç, şunları söyledi:

"Bununla ilgili bir şey yapmak istiyorsan oturduğun yeri bırak, geç siyaset yap. CHP ile ilgili neler düşündüğünü gayet iyi biliyoruz. Yüreğin varsa çık ortaya. Tutan yok seni. Öyle bir gücün olduğunu düşünüyorsan gel de bu işi doğrudan yap. Yapamayacaksan da şu anki görevini yap. Öyle çıkıp cici cici konuşmalarla olmuyor. Kusura bakma. Bu millet senin düşünceni gayet iyi biliyor. Gittin Hollanda'da 'Hayır' kampanyası yaptın. Yanına da Hollanda milletvekili aldın. O Hollanda milletvekilinin orada ne işi var? Türkiye kökenliymiş. Fakat Hollanda'da seçildi. Kendiniz demiyor musunuz? Bizim milletvekillerimiz diyorlar ya 'Hollanda'da seçilen milletvekilleri, Hollanda halkını temsil eder. Hollanda milletvekilidir.' Onlar diyor. Doğru. Orada seçildiysen, o halkın oyunu aldıysan o vatandaşların ve oradaki halkın temsilcisisin. İyi de senin Türkiye'yle ne işin var o zaman? Niye karışıyorsun bize?"

"Kendileriyle çelişiyorlar"

Bakan Kılıç, Cem Özdemir'in Alman Parlamentosu'nda yaptığı konuşmayı da hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında konuşulanlara cevap vermeye devam edeceğini söyledi.

Geçen hafta Almanya'daki temaslarında bunları açık açık söylediğini aktaran Kılıç, şöyle konuştu:

"Alman Parlamentosu'nda Türkiye'nin iç işleriyle ilgili konuşma yaptı. Ben buradan onlara sesleniyorum. Diplomatik nezaketinizi koruyacaksanız koruyun. Sizin Türkiye'nin iç işleriyle işiniz yok. Ne işiniz var? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetim sistemiyle alakalı kararı, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları verecek. Siz vermeyeceksiniz. Bu sizi de hiç ilgilendirmez. Bir tanesi de çıkmış, 'Türkiye Avrupa'dan uzaklaşıyor.' diyor. Bunu da Sayın Juncker söylemiş. Sayın Juncker, Verheugen geçen hafta bir şey anlattı. Gir ondan dinle bakalım. Kim Avrupa'dan uzaklaşmış kim yakınlaşmış. Kendileriyle çelişiyorlar."

Kılıç, herkesin kendi işine bakması gerektiğini vurgulayarak, Avrupa'nın ırkçılık sarmalına girdiğini söyledi. 15 Temmuz'da halkın demokrasi için mücadele ettiğini hatırlatan Kılıç, Türkiye'nin ve Rotterdam Belediyesi'nin OHAL kararlarını kıyasladı.

Rotterdam Belediye Başkanını istifaya çağıran Kılıç, "O makamı taşıyamıyorsun. Kendi milletinden ve seçmenlerinden korkuyor. Polisleri atlarla ve köpeklerle vatandaşların üzerine gönderdi. Isırttırdı." diye konuştu.

Hollanda'da seçimlerin kazananı olmadığını aktaran Kılıç, Hollanda Başbakanı Rutte'yi eleştirdi.

Kılıç, konuşmasının devamında anayasa değişikliğinin neden gerekli olduğu konusunda değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesini, Türkiye'nin en üst makamında oturacak kişinin doğrudan milletin oyuyla seçilmesini istediklerini kaydetti.

AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer F. Günday'ın katkılarıyla Şişli'de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Bakan Kılıç'a, Feriköy Öğrenci Yurdu'ndaki program sonunda Fatih Gençlik Vakfı Başkanı Vehbi Ecevit tarafından teşekkür plaketi ve günün anısına hat levhası takdim edildi.

Söyleşiye Feriköy Öğrenci Yurdu öğrencilerinin yanı sıra Fatih Gençlik Vakfı bursiyerleri, Ömer Öztürk Öğrenci Yurdu öğrencileri ve çeşitli üniversitelerden çok sayıda öğrenci katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title