Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Milliyetçi Hareket Partisi, Sayın Genel Başkanımızı, Başbakanımızı yurt dışı seçmenlerine mektup yazmış olmasını mahkemeye taşımaya çalışıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Milliyetçi Hareket Partisi, Sayın Genel Başkanımızı, Başbakanımızı yurt dışı seçmenlerine mektup yazmış olmasını mahkemeye taşımaya çalışıyor. Bu nasıl bir mantıktır ben anlamıyorum. Yani kendi vatandaşına oy kullanmaya teşvik için bir Başbakan mektup yazamaz mı? Bu yasak mıdır? Böyle bir zihniyet olmaz değerli kardeşlerim" dedi.

Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında Vezirköprü ilçesinde bir dizi temaslarda bulundu. Vezirköprü'de partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaret eden Kılıç, burada yaptığı konuşmada 1 Kasım'da sandıklara sahip çıkılmasını istedi.

Kılıç, 7 Haziran seçimlerindeki sonuçların iyi hatırlanması gerektiğini, seçim sonuçlarında milletin AK Parti'yi yüzde 41 ile milletin en üst temsilcisi yaptığını söyledi.

Tüm parti kademelerinin herkesi 1 Kasım'da sandığa gidip oy kullanması için teşvik etmesi gerektiğini ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

"Çünkü milli iradenin sandığa yansıması gerekiyor. Geçen seçimde katılım oranı yüzde 85 civarındaydı. Bu dünyadaki en üst seçim katılımlarından birisidir ama tutmuş bazıları diyor ki Türkiye'deki seçim sonuçlarından meşruiyet tartışması yapmaya kalkıyor. Yüzde 85 katılımla. Hükümet aslında bu anlamda bir sorgunun içine sokulmaya çalışılıyor. Avrupa'da seçim katılımları yüzde 60'larda 50'lerde. Ve bu yüzde 50-60 katılımdan yüzde 30-35 oy alanlar iktidarda. Bunu sorgulamıyorsunuz da Türkiye'dekini niye sorguluyorsunuz?  Sonuçlar işinize gelmiyor."

Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milliyetçi Hareket Partisi, Sayın Genel Başkanımızı, Başbakanımızı yurt dışı seçmenlerine mektup yazmış olmasını mahkemeye taşımaya çalışıyor. Bu nasıl bir mantıktır ben anlamıyorum. Yani kendi vatandaşına oy kullanmaya teşvik için bir Başbakan mektup yazamaz mı? Bu yasak mıdır? Böyle bir zihniyet olmaz değerli kardeşlerim ama böyle zihniyetlere karşı ortaya çıkmamız lazım ve duruşumuzu ortaya koymamız gerekiyor. Her şeye 'hayır' diyenlere bunun böyle olmayacağını inşallah milletimiz 1 Kasım'da hatırlatacak."

AK Parti'nin sandık görevlilerine büyük görevler düştüğünü belirten Kılıç, sandıklara sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Bizim 7 Haziran'da yaşadığımız en büyük eksik veya sıkıntılardan bir tanesi sandıktaki sandık müşahitlerimizin, partimizin oradaki temsilcilerinin performansıydı. Burada birinci sorumlu olarak biz kendimizi görüyoruz. Demek ki biz size yeterince motivasyon veremedik. Sandıktaki haklarınızı iyi bileceksiniz ve bunu orada sonuna kadar savunacaksınız" ifadelerini kullandı.

Kılıç, daha sonra Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'i makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Akif Çağatay Kılıç Vezirköprü Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title