Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da

Bakan Kılıç: "Herkesin, bu ülkenin içinde, her neresinden olursa olsun, neresinden gelirse gelsin ülkemizin zenginliğini ve kaynaklarını ortak kullanma hakkı vardır ve biz burada ayrımcılığın kökünü gençlerimizi bir araya getirerek, çocuklarımızı bir araya getirerek kazıyacağız" "Bizim hiçbir zaman kültürümüzde,

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Herkesin, bu ülkenin içinde, her neresinden olursa olsun, neresinden gelirse gelsin ülkemizin zenginliğini ve kaynaklarını ortak kullanma hakkı vardır ve biz burada ayrımcılığın kökünü gençlerimizi bir araya getirerek, çocuklarımızı bir araya getirerek kazıyacağız" dedi.

Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Şevket Aşcı Turizm Fakültesinin açılışında yaptığı konuşmada, fakültenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti iktidarında Samsun'a, Bafra'ya, Türkiye'ye büyük eserler kazandırdıklarını dile getiren Kılıç, eğitimi Türkiye'nin dört bir yanında çok farklı bir noktaya getirdiklerini aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonu altında çok ciddi bir okullaşma hamlesi yapılarak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılandan daha fazla dersliği 12 yıldaki AK Parti iktidarında yaptıklarını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Üniversitelerimiz açısından devrim niteliğinde olan kararlar aldık. Devrim niteliğinde olan yenilikler yaptık. Fatih projelerinden tutun da çok farklı projelere kadar çok ciddi hamleler yaptık. Yükseköğretimde hayata geçirmiş olduğumuz atılımlar ortada. Artık üniversitesi olmayan ilimiz yok. Gençlerimiz, üniversite okumak isteyen kardeşlerimiz uzun uzun yollar giderek, uzun uzun seyahatler yaparak bu işi gerçekleştirmiyorlar. Kendi illerinde, kendi memleketlerinde bu fırsatları yakalıyorlar."

Gençlik ve Spor Bakanlığı denildiğinde herkesin aklına spor, spor denildiğinde çoğunlukla futbol geldiğini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda artık Türkiye'de sadece futbolla anılan bir spor yok. Çok farklı spor dallarında, yeni yeni spor dallarında gerçekten çok güzel başarılar elde ediyoruz ve geleceğe yönelik olarak da ciddi ümitler besliyoruz. İki hafta önce Ankara'da olimpik federasyonlarımızla yaptığımız toplantıda '2016 ve 2020 olimpiyatları için nasıl daha fazla bir katılım sağlayabiliriz, nasıl daha fazla gencimizi sporla tanıştırarak, teşvik ederek, bu sahalar içinde başarıya taşıyabiliriz' diye bir araya geldik ve ekim ayı içinde bir çalıştay yapma kararı aldık."

"Ayrımcılığın kökünü gençlerimizi bir araya getirerek kazıyacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın spora ve gençliğe çok büyük önem verdiğine değinen Kılıç, her konuşmasının içinde "önce eğitim" diyen bir Başbakan olmasının da kendilerini çalışmalarında şevklendirdiğini, güçlendirdiğini açıkladı.

İki gün önce Ankara'da düzenlenen konferansta yaz kamplarına katılanlarla bir araya geldiklerini anımsatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu sene yeni bir çalışma başlattık. Yaz kamplarında sporcularla ve sanatçılarla genç kardeşlerimizi buluşturduk. İşte bu çalışmaların kapanış toplantısını da geçtiğimiz iki gün önce Ankara'da hep beraber yaptık. Şunu gördük ki kamplara katılan gençlerimizin ama aynı zamanda sporcularımızın ve sanatçılarımızın ruhuna işlemiş olan bir birliktelik yakalamışız. O kadar güzel hikayeler dinledik ki. O kadar güzel kaynaşmalar ve bir araya gelmeler dinledik ki. Gerçekten bundan çok büyük ümit aldık. Çünkü ülkemizin şu anda içerisinden geçmiş, geçiyor olduğumuz çözüm süreci olarak adlandırdığımız Milli Birlik ve Kardeşlik Projemizin bu tip adımlar için de gerçekten çok ciddi manada destek alacağını düşünüyoruz."

Bakan Kılıç, "Herkesin, bu ülkenin içinde, her neresinden olursa olsun, neresinden gelirse gelsin ülkemizin zenginliğini ve kaynaklarını ortak kullanma hakkı vardır ve biz burada ayrımcılığın kökünü gençlerimizi bir araya getirerek, çocuklarımızı bir araya getirerek kazıyacağız. Bizim hiçbir zaman kültürümüzde, anlayışımızda ayrımcılık yoktur. Biz her zaman birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyen bir milletin temsilcileriyiz, bir medeniyetin temsilcileriyiz ve bundan sonra da bu böyle olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Vali Şahin

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise devlet üniversite işbirliğinin son yıllarda geliştiğini ancak önceki yıllarda bu durumun sevindirici boyutlarda olmadığını ifade etti.

Şahin, şunları kaydetti:

"Samsun'da iç turist sayısı 300 bin civarında, yabancı turistler de 22 bin. Tabi sayısal anlamda bakıldığında bir Antalya ile kıyaslamayacağız ama Antalya 9,5 milyon. Türkiye 2013 itibarıyla İngiltere'yi turist sayısıyla geçti. Türkiye, dünyada 6. en fazla yabancı turist çeken ülke. 32 milyon 700, 2013 rakamları. Turizmde elde ettiğimiz gelir de 35 milyar dolar. Fransa'ya baktığımızda dünyada en fazla turist alan ülke Fransa, 85 milyon turist alıyor. Turizm gelirleri bize göre daha yüksek. Belki bu fakülteye vereceğimiz ikinci misyon, turistle beraber, nitelikli turistin Samsun'a getirilmesi olmalı."

Fakülteyi yaptıran Astaş Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı da merhum babaları Şevket Aşcı'nın eğitime büyük önem verdiğini vurgulayarak, "Kendisi çok ciddi anlamda kendi çapında çalışır ve koştururdu. Onun adına, onun isteği ve arzusu doğrultusunda bu yatırımı yapmış bulunmaktayız" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fakültenin açılış kurdelesini kesti ve binayı gezdi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Akif Çağatay Kılıç İbrahim Şahin Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title