Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, İzmir'de Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimin "kontrollü" olduğu yönündeki sözlerine tepki göstererek, "Yazıklar olsun. Kılıçdaroğlu bu aziz milletten özür dilemelidir.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimin "kontrollü" olduğu yönündeki sözlerine tepki göstererek, "Yazıklar olsun. Kılıçdaroğlu bu aziz milletten özür dilemelidir. 249 şehidimiz var, 2 bin 500'den fazla vatandaşımız yaralı var. Sizlerin aranızdan da sokaklara çıkanlar var. Yani bu millete bir darbe girişimi yapılacak ve bu kontrollü yapılacak öyle mi. Kontrolle mi geldi o tanklar, milletin olan F16'lar kontrollü olarak mı meclisi bombaladı?" dedi.

Kentteki programı kapsamında Konak ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla buluşan Kılıç, eşi Eda Kılıç ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir kafeteryada oturdu, Kordon'a giderek, bir süre İzmir Körfezi'ni izledi.

Bakan Kılıç, daha sonra Atatürk Stadı Hakem Seminer Salonu'nda İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti iktidarı olarak 15 yılda amatör sporlara ciddi yatırımlar yaptıklarını ve bu alanda önemli atılımlar olduğuna dikkati çeken Kılıç, tüm Türkiye'de bu yatırımlar büyük bir hızla sürerken İzmir'de bir takım engellemelerle karşılaştıklarını anlattı.

Kılıç, tüm engellemelere rağmen İzmir'de Karşıyaka, Göztepe ve Alsancak statlarını yapmaya kararlı olduklarını vurgulayarak, "Türkiye'de bir çok ilimizde ve bölgemizde inşa ettiğimiz ve hizmete sunduğumuz statların yanında İzmir'de sürekli bir takım engellerin çıkartılması sonucu bir türlü yol alamadık. Bunda bizim iktidar olarak bir eksiğimiz yok. Bir kere İzmir'deki statlarla alakalı talepler kentten geldi. Konsensüsten gelen talepler.. Bu birlikteliklere karşı İzmir'de bir takım ters sesler çıkıyor. Yeni bir sürece girdik, Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak statlarına karşı biz eskisinde daha da kararlı bir şekilde yürüyoruz. Alsancak için 28 Nisan'da ihaleye çıkıyoruz. Yeni yapılacak statların tribün altlarına amatör sporlar için salonlar yapacağız. Bir de 'Alsancak'ı yıkıyorlar, yerine AVM yapacaklar' dediler. Bunu ortaya atanlar özür dilemeli, doğru olmayan şeyleri ortaya atarak insanları yanıltmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" sözleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimin "kontrollü bir darbe girişimiydi" sözlerine tepki gösteren Kılıç, şunları kaydetti:

"Yazıklar olsun. Kılıçdaroğlu bu aziz milletten özür dilemelidir. 249 şehidimiz var, 2 bin 500'den fazla vatandaşımız yaralı var. Sizlerin aranızdan da sokaklara çıkanlar var. Yani bu millete bir darbe girişimi yapılacak ve bu kontrollü yapılacak öyle mi? Kontrolle mi geldi o tanklar, milletin olan F16'lar kontrollü olarak mı meclisi bombaladı? O bomba Genel Kurul'a düşseydi halen mi kontrollüydü? Biz sokakta meydandaydık. Kontrollü ortamda olanlar herhalde bunu kontrollü bir darbe girişimi zannetti."

Bakan Kılıç, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "hepsini İzmir'den denize dökeceğiz" şeklindeki sözlerini anımsatarak, şöyle devam etti:

"CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'u istifaya davet ediyorum. Ne yapacakmış İzmir'den 'evet' diyenleri, 16 Nisan'dan sonra denize dökecekmiş öyle mi? Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan istiklal mücadelesinde bu ülkeye, millete düşman olanlar, bu ülkenin kurulmasını istemeyenler denize döküldü. Sen kim oluyorsun da bu ülkenin vatandaşlarına siyasi kimlikleri ya da kullandıkları oy dolayısıyla denize dökeriz diyorsun. Haddini bil istifa et, senin milli iradeden haberin bile yok."

Bakan Kılıç'ın İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri buluşmasına AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya da katıldı.

Bakan Kılıç daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonundaki "Genç Kürsü" etkinliğinde üniversite öğrenceleriyle bir araya geldi. Toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Akif Çağatay Kılıç Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title