Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın Mersin'deki Esnaf Ziyareti

Mersin Emniyet Müdürlüğünden, Bakan Kılıç'ın dünkü ziyaretleri sırasında gözaltına alınan bir kadından haber alınamadığı şeklinde yayımlanan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın dünkü esnaf ziyaretleri sırasında gözaltına alınan bir kadından haber alınamadığı şeklinde yayımlanan haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Kılıç'ın dünkü esnaf ziyareti sırasında S.Y. adlı kadının gözaltına alınarak kendisinden bir daha haber alınamadığı" şeklinde geçilen haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Akdeniz ilçesindeki esnaf ziyareti sırasında S.Y'nin "Sizi burada istemiyoruz. Hala buralarda dolaşıyorsunuz" diyerek Bakan Kılıç'ın yanına yaklaşmak istediği ifade edilen açıklamada, yaşanan olay şöyle anlatıldı:

"Bakanımız olayı sakinlikle karşılayarak, yüksek sesle bağırarak konuşan bayanla insani çerçevede saygı sınırlarını aşmadan konuşmaya çalışmasına rağmen, S.Y'nin Kılıç'a yönelik tavırlarında hiçbir değişiklik olmamıştır. Bunun üzerine bağırarak konuşmayla iletişim sağlamanın mümkün olmadığını belirten Kılıç olgunlukla adı geçen bayanı sakin olmaya davet etmiştir. S.Y'ye karşı çevredeki halkın tepkilerinin yükseldiğini gören Kılıç, herkesi sakin olmaya ikna etmiş, 'görüşlerini beyan etmesinde hiç bir sakınca olmadığını, hatta görüşlerine saygı duyduğunu' açıkça belirterek, ziyaretlerine kaldığı yerden devam etmişlerdir. Kısa bir süre sonra aynı kadın yeniden Kılıç'ın karşısına çıkarak, yüksek sesle 'Burada bulunmanızdan rahatsızım. Gidin buradan' şeklinde itirazlarını yinelemiştir."

Çevredeki halkın ve esnafın yoğun tepkisiyle karşılaşan kadının, ortam ve kendi güvenliği açısından polis ekipleri tarafından olay yerinden uzaklaştırıldığının kaydedildiği açıklamada, "Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda S.Y, saat 16.20 sıralarında bayan görevlilerimiz tarafından kimlik tespiti için müdürlüğümüze götürülmüş, aynı gün saat 16.50'de hakkında herhangi bir işlem yapılmadan salıverilmiştir. Ayrıca adı geçen S.Y. Mersin Forum AVM önünde yine aynı gün saat 18.00'de Sosyalist Demokrasi Partisi, Halkevleri, Öğrenci Kollektifleri, Özgür Toplum Partisi girişimi tarafından gerçekleştirilen gösterilerde de bulunduğu tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Akif Çağatay Kılıç Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title