Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Almanya'da

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: (Başbakan Erdoğan'ın '17 Aralık bal gibi darbe girişimidir' sözlerine ilişkin) "Başbakanımız'ın ortaya koymuş olduğu tasvir neyse biz de aynısını söylüyoruz" Almanya'da ve dünyanın farklı yerlerindeki Türk gençlerine her türlü desteği vermeye hazırız" "Türkiye 2020 hedeflerine.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık operasyonuna yönelik "17 Aralık bal gibi darbe girişimidir" sözlerine ilişkin, "Başbakanımızın ortaya koymuş olduğu tasvir neyse biz de aynısını söylüyoruz" dedi.

Kılıç, Almanya ziyareti kamsamında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Köln Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Bakan Kılıç, burada basına kapalı gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda, UETD Başkanı Süleyman Çelik, Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ve Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür ile bir araya geldi.

Kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıç, Elazığ'a stadyum yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Başbakanımız Elazığ'a stadyum yapılması konusunda Elazığ mitinginde söz verdi. Başbakınımız'ın sözü yerde kalır mı? Herhalde yeterince açık bir cevap olmuştur" ifadelerini kullandı.

Almanya'da ve dünyanın farklı yerlerinde başarılı Türk gençlerine ilişkin çalışmalar olduğunu anlatan Kılıç, gençlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.  Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada Başkonsoloslarımız olsun, STK'lar ve Büyük Elçiliğimiz olsun zaten vatandaşlarımız iç içe olarak onların ihtiyaç duyduğu destek noktasında bir şey olduğu zaman ve ya bizim onları yardımcı olmamız gerektiği bir durum olduğu zaman bizimle temasa geçtiklerinde gerekli desteği tabiki veriyoruz.

Ancak Almanya'da, şu anda Almanya'dan bulunduğumuzdan dolayı bu örneği veriyorum, zaten ciddi manada kendini geliştirme imkanı olan gençler var. Gençlerin bu imkanları kullandıklarını düşünüyorum. Bunun dışında bizim de özel bir destek verme durumumuz olursa biz de bu noktada her zaman hazırız."

"Türkiye 2020 hedeflerine kararlılıkla ilerliyor"-

Klıç, Almanya temasları kapsamında vatandaşlarla ve gençlerle bir araya geleceklerini, ayrıca STK'lar ve Alman makamlarıyla görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade etti. Türkiye'nin 2020 hedeflerine kararlılıkla ilerlediğini vurgulayan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi çok güzel günler bekliyor ve son 12 yılda Türkiye nasıl geliştiyse ileriye gittiyse, ekonomimiz, sosyal hayatımız ve her alanda Türkiye nasıl geliştiyse bundan sonra da aynı şekilde, aynı hızda büyümeye ve gelişmeye devam edecek.

2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefimiz var. Bu yolda da hiç bir şekilde farklı bir düşünce içerisine girmeden doğrudan bu hedefe doğru ilerliyoruz. Türkiyemizi daha da ileriye taşıyacağız."

-"Başbaknımız'ın ortaya koymuş olduğu tasvir neyse biz de aynısını söylüyoruz"-

Başbakan Erdoğan'ın "17 Aralık bal gibi darbe girişimidir" sözüne ilişkin de soruları yanıtlayan Bakan Kılıç, "Sayın Başbakanımızın ortaya koymuş olduğu bu açıklamadan sonra bizim herhangi bir şekilde farklı birşey söyleme durumumuz yok. Başbakanımızın ortaya koymuş olduğu tasvir neyse biz de aynısını söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Kılıç, ayrıca Mısır'daki idam kararının yarın ki STK'larla görüşmelerinde gündeme gelebileceğini belirterek, idam kararının uygulanmamasını beklediklerini ve hükümet olarak konuya ilişkin duruşlarında herhangi bir değişiklik olmadığını vurguladı.

Basın toplantısının ardından heyetle birlikte UETD Genel Merkezi'nin bahçesinde toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Genel merkezden ayrılan Kılıç, beraberindeki heyetle Köln'de bulunan bir Türk lokantasında yemek yedi.

Yemeğin ardından yarınki temasları için Düsseldorf'a giden Kılıç, Almanya temasları kapsamında yarın sabah saatlerinde, Nordrhein-Westfalen Eyalet Meclisi'nde Eyalet Meclis Başkan'ı Armin Laschet ??ile görüşecek. Ardından Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği'ne (ATİAD) ziyarette bulunacak Kılıç, cami ziyareti ve Tük kökenli siyasetçilerle görüşme yaparak iki günlük Almanya temaslarını tamamlayacak. - Nordrhein-Westfalen

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Akif Çağatay Kılıç Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title