Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliği ve beraberliği için vermiş olduğumuz sözü tutuyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliği ve beraberliği için vermiş olduğumuz sözü tutuyoruz. Bu anlamda Türkiye'de gerçekten çok farklı bir ivmelenme var ama bu ivmeler ve yatırımların karşısında durmak isteyenler var." dedi. Bakan Kılıç, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hattı, park, peyzaj ve meydan düzenlemesi, yol çalışması, çocuk oyun parkı, düğün salonu, çevre düzenlemesi ve spor tesislerinin toplu açılışına katıldı.Alaçam ilçesindeki törende konuşan Kılıç, yatırımların yöre halkına hayırlı olmasını diledi. Türkiye'de her gün yeni bir yatırımın tamamlanarak hizmete sunulduğunu anlatan Kılıç, son olarak Osman Gazi Köprüsü'nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili bakanların katılımıyla hizmete açıldığını hatırlattı. Bakan Kılıç, yatırımların tümünün milli iradenin yansıması olduğuna işaret ederek, iktidarları döneminde hizmete açılan Bolu tüneli için geçmişte "Biz burayı patates tarlası yapalım" diyenler olduğunu anımsattı. Geçmişi hatırlattıklarında, "Niye bunları hatırlatıyorsunuz" sorusunu yöneltenler bulunduğunu aktaran Kılıç, şunları kaydetti: "Geçti gitti ama nereden nereye gelindiğini iyi hatırlamak lazım. O Bolu tünelinin açılışını o zamanın İtalya Başbakanı Sayın Prodi ile Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakan olarak beraber açtılar. Açılışı ve yapımı bize nasip oldu. Şimdi 3. boğaz köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dün İzmit köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, ismi de bu şekilde konuldu. Dünkü yatırım İzmir ile İstanbul arasını 433 kilometreye düşürdü. Yani 3,5-4 saat civarında bir ulaşımla gidilecek gelinecek. Bizim gençliğimizde İstanbul'dan İzmir'e 8,9,10 saat civarında gidiliyordu. Şimdi 3,5-4 saat. Tren de arkadan geliyor. Buradan Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın yoğun çalışmalarını ve emeğini unutmayalım."

- "Karşısında bizi bulurlar"

Bakan Kılıç, AK Parti hükümetinin verdiği her sözün arkasında durduğunu belirterek, yatırımlar konusunda olduğu gibi Meclis çatısı altında verdikleri sözleri de tutacaklarını ifade etti.Gereken adımları atmak üzere hazırlıklarını yaptıklarını bildiren Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu: "TBMM'de milletinin verdiği oylarla seçilmiş olup da milletine gerekli hizmeti sunmayanlar, bunları ne yapacağız? Bunlarla ilgili gerekli çalışmaları yakın zamanda yapacağız. Benim kast ettiğim iki farklı şey. Şu anda bahsettiğimiz dokunulmazlıklarla ilgili konu değil. O zaten Meclis gündemimizde. Sayın Başbakanımızın ortaya koymuş olduğu açık çağrıyla biz zaten gereken adımları atmak üzere hazırlığımızı yaptık ama şimdi muhalefet partisinin ve partilerin içerisinde farklı sesler çıkmaya başladı. Biz zaten Meclis gündemine bunu taşıyoruz. Bugün de aynı duruşumuz devam ediyor. Her zaman şunu söyledik, milletimizin devletimizin karşısına geçmeye kalkanlar karşısında bizi bulurlar. Biz sözümüzü tutuyoruz, hodri meydan dedik. Bakalım muhalefet bu noktadaki duruşunu nası ortaya koyacak? Bunu da iyi değerlendirmemiz gerekiyor çünkü biz verdiğimiz sözü tutuyoruz. Nasıl ki yatırımlarla ilgili verdiğimiz sözleri tutuyorsak Meclis'te de verdiğimiz sözü tutuyoruz."

"Türkiye çok farklı ivmeler kazandı" Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliği ve beraberliği için de sözlerini tuttuklarını kaydeden Kılıç, şöyle devam etti."Bu anlamda Türkiye'de gerçekten çok farklı bir ivmelenme var ama bu ivmeler ve yatırımların karşısında durmak isteyenler var. Yurt dışına gidip de ülkesini şikayet edenler var. Yurt dışına kaçıp da şikayet edenler var. Paralel, dikey böyle garip grup, örgütler ile beraber hareket edip ülkesini orada tabiri caizse satan böyle garip ilişkiler içerisinde olanlar var. Bunların karşısında hep beraber duracağız. Biz bunların karşısındaki duruşumuza hiçbir şekilde vazgeçmeden devam ediyoruz ama vatan hainlerine de şunu söylüyorum, bu millet sizden hesap soracak. İhanetlerinin hesabını verecekler. Biz bu anlamda sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu bu mücadelenin içerisinde sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu milletin değerlerine karşı gelenlere, bu milletin değerlerini sömürmeye kalkanlara, bu milletin birliğini beraberliğini bozmaya kalkanlara hep beraber karşı duracağız."

- Gençler için protokol

Bakan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladıkları protokol ile her iki bakanlık bünyesindeki insan kaynağını gençler ve çocuklar için ortak kullanacaklarını bildirdi.Bununla okullardaki spor salonlarının genç, çocuk ve sporcuların hizmetinde olacağını dile getiren Kılıç, "Bu Türkiye'nin eğitim altyapısında bir yeniliktir" dedi.Programa Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ile ilçe belediye başkanları, kurum ve kuruluşların yetkilileri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Akif Çağatay Kılıç Yakakent Alaçam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title