Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli değerleri, milli kaynakları yok edenlerin milliyetçi geçindiğini belirterek, "Bu ülkede bir gecede 50 milyar doları yok eden kimdi?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli değerleri, milli kaynakları yok edenlerin milliyetçi geçindiğini belirterek, "Bu ülkede bir gecede 50 milyar doları yok eden kimdi? Bir gecede 50 milyar dolar gitti bu memlekette. Bankalar boşaltıldı, hortumlandı. Kime oldu olan? Bizim temiz yürekli vatandaşımıza oldu" dedi.

Kılıç, AK Parti Samsun milletvekili adayı Çiğdem Karaaslan ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Tugar ile Tekkeköy ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti iktidar olmasın diye bütün partilerin ve yapıların birleştiğini ifade eden Kılıç, "Şu anda çok enteresan, çok ilginç bir zamandan geçiyoruz. Normal şartlar altında hiçbir şekilde bir araya gelmesi mümkün olmayan, tamamen farklı siyasi düşünceleri olan, dünya görüşleri farklı olan, vatandaşa davranışlarında farklılık olan, işin özü farklı dünyaların siyasi partileri olanlar bir araya gelmişler, paralel, dikey yapıyla beraberce karşımıza geçmişler" diye konuştu.

Ülkeye hizmet için çalışmaktan ve yorulmaktan hiçbir zaman geri durmadıklarını vurgulayan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Meydanlarda farklı şekilde insanların zihnini bulandırmaya çalışanlar. Birtakım laflar çıkarmışlar, koalisyon lafları. Bu lafı çıkartanlar 2002 öncesi 5 yıllığına seçildi, koalisyon kurdular, 3,5 yılda da bırakıp kaçtılar. Bunları hep unutuyoruz. Şimdi ekonomik birtakım vaatlerde bulunuyorlar. Bu ülkede bir gecede 50 milyar doları yok eden kimdi? Milli değerlerimizi, milli kaynaklarımızı yok edenler milliyetçi geçiniyor. Bir gecede 50 milyar dolar gitti bu memlekette. Bankalar boşaltıldı, hortumlandı. Kime oldu olan? Bizim temiz yürekli vatandaşımıza oldu."

Kılıç, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 7 Haziran seçimlerinde sandıktan birinci parti ve iktidar olarak çıkmaması durumunda görevi başka bir arkadaşına devredeceğini söylediğini kaydederek, "Peki Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve HDP genel başkanları ne dedi; 'Öyle olursa şöyle. Böyle olursa böyle. Yok öyle değildi. Bizde farklı'. Arkadaşlar dürüst olacağız. Samimi olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'de iki hafta kadar önce seçim olduğuna değinen Kılıç, "Muhalefet partilerinin hepsinin genel başkanları bir saat içinde istifa etti. Niye? 'Biz başarılı olamadık' dediler. Şimdi ben buradan tekrar açıkça sesleniyorum. Hiç öyle sağa sola bir şey söylemeden, bahane aramadan. Seçimde başarının ölçüsü nedir? Sandıktan birinci çıkmak. Doğru mu? Biz hep bunu söylemiyor muyuz? Bunu dile getirmiyorlar. O zaman birinci parti olarak çıkamazsanız koltuklarını bırakın ama yok. Gelmeyecek böyle bir şey. Böyle bir sözü vermeyecekler" dedi.

-"Biz zaten nerede olduğumuzu çok iyi biliyoruz"

Kılıç, Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Sayın Kılıçdaroğlu ne demiş? Doğru mu bilmiyorum ama yüzde 26'nın altında oy alırsam bırakırım. Yüzde 35'ten başladı, yüzde 26'ya indi. Yüzde 26 ile iktidar olunmuyor Sayın Kılıçdaroğlu" ifadesini kullandı.

Kamuoyu araştırmalarının çoğunda, CHP'nin oy oranının yüzde 26'nın altında göründüğünü ifade eden Kılıç, "Herhalde Sayın Kılıçdaroğlu, o zaman hazırlıkları yaptı, odayı toplamaya başladı" diye konuştu.

Bakan Kılıç, AK Parti'nin üç genel, üç yerel seçim, iki referandum ve bir cumhurbaşkanlığı seçiminden başarıyla çıktığına dikkati çekerek, "Allah'ın izniyle bu 10'uncu seçimden de başarıyla çıkacağız fakat bizim davamızın kökleri, bizim duruşumuzun kökleri, medeniyetimizin kökleri bin 400 yıl öncesine dayanıyor. Bu devletin, bu milletin kökleri çok derindir. Dolayısıyla bunları da bilerek hareket edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Yerel

Akif Çağatay Kılıç Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title