Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'de daha önce yapılmamış organizasyonları ülkemize getirmek için çalışıyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Türkiye'de daha önce yapılmamış organizasyonları ülkemize getirmek için çalışıyoruz" dedi.

İstanbul'da düzenlenen 50. Avrupa Karate Şampiyonası'nı izleyen Bakan Kılıç, NTV Spor'a yaptığı açıklamada, Dünya Karate Federasyonu Başkanı ve uluslararası sporcuların organizasyondan oldukça memnun olduğunu söyledi.

Kılıç, Türkiye'nin bu tip organizasyonları çok üst seviyede yaptığını vurgulayarak, "Ümit ediyorum ki çok daha başarılı organizasyonlara imza atacağız. Büyük ve ses getirecek organizasyonları Türkiye'ye almalıyız. Türkiye'de daha önce yapılmamış organizasyonları ülkemize getirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Bakan Kılıç, "Aklınızda ne tür organizasyonlar var?" sorusu üzerine ise sözlerini şöyle sürdürdü:

"Farklı dallarda; Samsun'da Judo Grand Prix olacak, binicilik branşında çalışmalar var. Öncelikle olimpiyatlara puan verecek müsabakalara çalışıyoruz. Bunlardan ikisini Türkiye'ye alma noktasında çalışmamız var. Bunlar şu anlamda önemli. Türkiye'de yaptığınız zaman tabii ki çok daha büyük bir atmosfer oluyor ve sporcularımız daha iyi motife oluyorlar."

Derbi için barış temennisi

Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili düşünceleri sorulan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Baharın, barışın, yeniden doğuşun kutlandığı bu günde ümit ediyorum ki yarın iki güzide takımımız, Türk futbolunun önemli kulüpleri barış ve dostluk içerisinde güzel bir müsabaka gerçekleştirir. Aynı zamanda sahadaki bütün arkadaşlarımız, derbinin bilincinde sahaya çıkarlar. Ümit ediyorum ki bir futbol şöleni yaşanır ve tekrar hatırlanacak, hatıralarda kalacak güzel bir derbi olarak tarihe geçer."

Kaynak: AA / Spor

Akif Çağatay Kılıç İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title