Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "2024 Olimpiyat Adaylığıyla İlgili Konuşmak İçin Erken"

Serhan TÜRK - İSTANBUL / DHA Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen İstanbul Olimpiyat Oyunlarını Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (İOOHDK) toplantısına başkanlık yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, toplantının başında yaptığı açıklamada, İOOHDK üyeleriyle bir durum değerlendirmesi yapacaklarını ifade ederek, "Hem de önümüzdeki süreç içerisinde nasıl bir çalışma yapabiliriz, neler yapabiliriz, neler yapmalıyız, neler yapmamalıyız, daha önceki tecrübeler nedir, genel olarak bunları değerlendireceğiz" dedi.

Serhan TÜRK - İSTANBUL / DHA

Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen İstanbul Olimpiyat Oyunlarını Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (İOOHDK) toplantısına başkanlık yapan

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, toplantının başında yaptığı açıklamada, İOOHDK üyeleriyle bir durum değerlendirmesi yapacaklarını ifade ederek, "Hem de önümüzdeki süreç içerisinde nasıl bir çalışma yapabiliriz, neler yapabiliriz, neler yapmalıyız, neler yapmamalıyız, daha önceki tecrübeler nedir, genel olarak bunları değerlendireceğiz" dedi.

Kılıç, "Tabi şunu da göz önünde bulundurmamız lazım. Evet bu İOOHDK olarak ismi olan bir kurul. Ancak aynı zamanda bir tecrübenin olduğu bir kurul. Bu

tecrübeden Türkiye'nin sporu adına bütün dallardaki, bütün branşlardaki farklı ve belki de şu anda Türkiye'de çok bilinmeyen branşlardaki spor dallarıyla ilgili veya çalışmalarla ilgili de bir değerlendirme imkanımız olacak. Burada herkesin çok farklı ve değerli tecrübeleri var, bilgi birikimi var. Onlardan hep beraber istifade ederek bir ortak akılla geleceğe nasıl daha iyi yürürüz, daha iyi hazırlanırız. Gelecek vizyonumuz ne olacak. Gelecekte hangi kararları alırız. O kararların temelini oluşturacak olan bilgiler, düşünceler nelerdir, bunları değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra gazetecilerini sorularını yanıtlayan Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde aldığı sonuçlarla ilgili bir soru üzerine, "Tabi ki gönlümüzden geçen çok daha başarılı çok daha güzel sonuçların olduğu bir süreçten geçmiş olmaktı, bu olmadı. Artık bundan sonra önümüze bakacağız. Şu ana kadar yapılan, yapılmayan veya bu neden böyle oldu, bunları zaten milli takımın teknik kadrosu, futbol federasyonu, futbolcular, herkes oturup herhalde değerlendirmesini yapacaktır. Ancak dediğim gibi isterdik ki çok daha başarılı bir zamandan geçip şu anda daha iyi bir noktada olalım. Artık ileriye yürümek için bakacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, bir gazetecinin " Türkiye'nin 2024 olimpiyat oyunları adaylığına başvurmasıyla ilgili bir karar alındı mı?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"O, bu toplantının şu anda ana konusu değil. Şu anda yapacağımız değerlendirme bir genel tecrübenin, geçmişteki, yakın zamandaki yaşadığımız

tecrübenin paylaşımı. Şu anda 2024 ile alakalı olarak daha erken. Bunu da daha farklı değerlendirmeler içinde, farklı kurumlarımızla, Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla yapacağımız değerlendirmeler doğrultusunda... Çünkü biliyorsunuz bu çok büyük bir karar ve bunun alınması gereken, yapılması gereken çalışmaları var. Bunların altyapısını oluşturacak olan o kararlara gidecek olan yoldaki taşlardan birisi, buradaki yapacağımız değerlendirme, ona göre de kararımızı veririz."

Bakan Kılıç başkanlığında yapılan İOOHDK toplantısına, kurul üyeleri İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Büyükelçi Uğur Kenan İpek, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer, TMOK Genel Sekreter Neşe Gündoğan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title