Haberler

Gençlik ve Fetih Şöleni Büyük Yürüyüşle Başladı

Eyüp Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Gençlik ve Fetih Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu. Program binlerce gencin 200 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağıyla gerçekleştirdiği 'Gençlik Yürüyüşü' ile başladı. Yürüyüşe Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katıldı ve gençlerle birlikte Eyüp'ten Haliç Etkinlik Alanı'na kadar yürüdü.

Eyüp Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'ni 10 gün sürecek etkinliklerle kutluyor."Gücümüz Gençliğimiz" temasıyla düzenlenen Gençlik ve Fetih Şöleni, 200 metre uzunluğunda Türk bayrağı ile yüzlerce gencin katıldığı büyük yürüyüş ile başladı. Eyüp'te eğitim gören binlerce genç, Eyüp Stadı önünden Haliç Etkinlik Alanı'na kadar mehter takımı ile birlikte bir yürüyüş gerçekleştirdi. Coşku ve heyecan dolu gençlere, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve ilçe protokolü de eşlik etti.

Eyüp Stadı'nda başlayan yürüyüşte öğrenciler ilk olarak Eyüp Sultan Camii Meydanı'na geldi. Burada yapılan duanın ardından kontej Mehter takımı eşliğinde Haliç Etkinlik Alanı'na yürüyüşe geçti. Vatandaşlar da bu büyük yürüyüşe büyük ilgi gösterdi. Cep telefonuna sarılan vatandaşlar mehteran takımı eşliğinde yolda ilerleyen öğrencileri görüntüledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen gençlerin oluşturduğu tablo vatandaşlardan da alkış aldı.

HALİÇ ETKİNLİK ALANI'NDA RENKLİ GÖSTERİLER

Bir zamanlar balçık içinde olan ve kokudan yanına yaklaşılmayan, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde temizlenerek eski günlerine kavuşan Haliç kıyıları, renkli etkinliklerin adresi olmaya da devam ediyor. Büyük yürüşün ardından daHaliç Etkinlik Alanı'nda birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi.

İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Aş. Spor Aşk gösteri gurubu sahne aldı. Performanslarıyla göz dolduran gösteri gurubu izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Gençlik ve Fetih Şöleni'ne katılan gençler geleneksel sporlarla da tanışma imkanı buldu. Eğitmenler eşliğinde ata sporlarını öğrenen gençler, okçuluk, güreş, gürz ve gülle ile kılıç sporlarında ilk deneyimlerini yaşadı.

"FETİHİ VE GENÇLİK BAYRAMINI DOPDOLU BİR PROGRAMLA KUTLAYACAĞIZ"

Eyüp Belediyesi'nin bu yıl bir ilke imza attığını belirten Başkan Remzi Aydın, "Bir gün süren soğuk bir bayram yerine 10 gün sürecek ve gerçekten bayram havasında geçecek, sevgiyle, heyecanla devam edecek bir bayram tertipledik. 10 gün sürecek, içinde spor var, sanat var, kültür var, ikramlar var, heyecan var, sinema var, müzik gösterileri, konserler var. Dolayısıyla dopdolu bir program da kutlayacağız Gençlik bayramını ve Fetihi. Çok güzel bir katılım oldu. Gençlerin etkinlikleri çok seveceklerini ümit ediyorum" dedi.

Fetih ve Gençlik Şöleni Haliç'teki Dragon yarışlarından, geleneksel spor turnuvalarına, Bilim Şenliği'nden sahne performanslarına, belgesel film gösterimlerinden sokak basketbolu turnuvalarına kadar pek çok sportif ve kültürel etkinliklere sahne olurken, ünlü sanatçı Mustafa Ceceli de Eyüplü gençlere bir konser verecek.

Gençlerin yürüyüşü ile başlayan şölen Haliç Etkinlik Alanı'nda 10 gün boyunca devam edecek ve İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü olan 29 Mayıs'a kadar sürecek. Şölende güreş, okçuluk, binicilik, gürz ve gülle, kılıç gibi geleneksel sporların yanı sıra çok sayıda kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ve müsabakalar gerçekleştirilecek. Şölen kapsamında ünlü sanatçı Mustafa Ceceli de Eyüplü gençler için bir konser verecek. Fetih ve Gençlik Şöleni 29 Mayıs'taki Fetih pilavı ile son bulacak.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Remzi Aydın 19 Mayıs Haliç Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title