Haberler

Gençlik Merkezlerinde Yok Yok

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yurdun dört bir yanında hayata geçirdiği 180 gençlik merkezi, yılın her dönemi çeşitli alanlarda eğitim programlarına ev sahipliği yaparak genç misafirlerini ağırlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yurdun dört bir yanında hayata geçirdiği 180 gençlik merkezi, yılın her dönemi çeşitli alanlarda eğitim programlarına ev sahipliği yaparak genç misafirlerini ağırlıyor.

Binlerce genci buluşturan gençlik merkezleri, eğitimden sağlığa, sosyal sorumluluktan spor faaliyetlerine kadar çok sayıda programa ev sahipliği yapıyor. Ücretsiz olarak düzenlenen kurslar, eğitim ve öğretim döneminin yanı sıra yaz aylarında da gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için kapılarını açık tutuyor. Gelenek ve göreneklerimizin vazgeçilmez unsuru olan ve kültürel değerlerimizin sembolü olan halk oyunları, ebru, hüsn-ü hat, tezhip, şiir, edebiyat, ağaç oymacılığı ve ahşap boyama gibi konularda verilen eğitimlerle yeni nesillerin geçmişleriyle köprü kurmaları amaçlanıyor. Resim, müzik, sinema, tiyatro gibi evrensel sanat dallarında da kurslar düzenlenerek, uluslararası sanat camiasında gençlerin söz sahibi olması hedefleniyor. Sanat dallarının yanında Türkçe, matematik, fizik, kimya, tarih, coğrafya gibi okul sıralarında işlenen derslerin de konu tekrarları yapılıyor. Bu derslere katılım gösteren gençler, yeni eğitim-öğretim dönemine donanımlı bir şekilde başlayabilmek için yoğun ilgi gösteriyor.

Gençlerin geleceklerini şekillendirdikleri bu dönemlerinde en önemli unsurlardan biri olan yabancı dil kursları da gençlik merkezlerinde gerçekleştiriliyor. İngilizce'den Osmanlıca'ya kadar uzanan dil derslerini, diksiyon, beden ve işaret dili gibi konu başlıkları takip ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle hemen her branşta katıldıkları uluslararası spor organizasyonlarından madalyayla dönen milli sporcularımız, 'Spor ülkesi Türkiye' kavramını kanıtlıyor. Gençlik merkezlerinde masa tenisinden eskrime, badmintondan tekvandoya kadar çok sayıda spor branşında verilen eğitimlerle başarılı sporcuların yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, her gençlik merkezi açılışının gençler için altın değerinde bir adım olduğunu ifade ederek, "İçerisinde bulunduğumuz dönemde, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Vizyon Belgesi'yle uyuşan ve milli şuurla hareket eden genç bir neslin yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Gençlik merkezleri de bu çalışmaların yansımalarından sadece biri. Bu merkezlerde gençlerimizin değerli vakitlerine değer katmayı ve onların gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Şahsi kanaatim de bu çalışmaların yakın gelecekte meyvelerini vereceği yönünde" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title