Haberler

Gençlik Merkezi Gönüllü Gençleri Avusturya Yolcusu

Erasmus Gençlik Değişimi programı kapsamında 10-22 Temmuz tarihleri arasında Avusturya’nın Viyana kentinde yapılacak olan “Moving Green” adlı doğa temalı projeye Şehzadeler Gençlik Merkezi liderlerinden Esra Gümüş ve gençlik merkezinin gönüllü gençlerinden Çisem Doğan, Mustafa Akan, İbrahim Coşkun, Ege Aktay, Fatma Nur Yoğuran katılacak.

Erasmus Gençlik Değişimi programı kapsamında 10-22 Temmuz tarihleri arasında Avusturya'nın Viyana kentinde yapılacak olan "Moving Green" adlı doğa temalı projeye Şehzadeler Gençlik Merkezi liderlerinden Esra Gümüş ve gençlik merkezinin gönüllü gençlerinden Çisem Doğan, Mustafa Akan, İbrahim Coşkun, Ege Aktay, Fatma Nur Yoğuran katılacak.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Şehzadeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ekrem Öztürk, Şehzadeler Gençlik Merkezi Koordinasyon Müdürü Levent Tokay, Şehzadeler Gençlik Merkezi sorumlusu Nil Özbay Işık ile birlikte Viyana'ya gidecek gençleri gençlik merkezinde ziyaret etti.

BU TÜR PROJELER GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ

Ziyarette konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr Savaş Duman, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün bünyesinde faaliyet gösteren gençlik merkezlerimizin ve Proje Koordinasyon Birimimizin bu tür faaliyetleri yapmaları bizim için gurur verici, çünkü bakanlığımız bu konuda her türlü desteği veriyor. Her tür imkanı sağlıyor. Bu kapsamda EURODESK çalışmalarımızın bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Önceki çalışmalarımızla birlikte bu yurtdışı çalışmalarımızdan Türkiye'den de temsilen ilk kez Manisa Şehzadeler Gençlik Merkezimiz katılacaktır Moving Green dediğimiz yeşil hareketlilik olarak tabir edilen Avusturya'nın Başkenti Viyana'da, doğa yürüyüşleriyle yapılacak bu etkinliğe biz Manisa'mızdan pırıl, pırıl gençlerimizi gönderiyoruz. Orada hem Manisa'mızı hem de ülkemizi temsil edecekler. Oradaki faaliyetlere katılacaklar" dedi.

DÜNYA'YA KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITACAKLAR

Savaş Duman konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye- Romanya- Bulgaristan-İtalya-İspanya-Güney Kıbrıs- Avusturya'dan ve her ülkeden 18-29 yaş aralığında 5'er gönüllü gençler ve grup lideri katılacaktır. Türk kültürünü ve yöresel yemeklerimizi sunacaklar. Kültür gecesi ile her ülke kendine özgü yiyeceklerinden getirecekler ve onların nasıl yapıldığını anlatıp orada pişirecekler, böylece kültürler etkileşim ve birden fazla kültürü tanıma fırsatını yakalayacaklar. Orada bir sosyalleşme sürecini yaşayacaklar değişik farklı ülkelerden gelen gençlerle tanışacaklar bilgi alışverişinde bulunacaklar ve orada edindikleri faydalı bilgileri de buradaki gençlerimize aktararak bir elçilik görevi yürütmüş olacaklar, bu anlamda da gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Göstermiş oldukları çalışmalarından dolayı. Biz buradaki gençlerimize her türlü imkanı sağlıyoruz. Gençlerimizi gençlik merkezlerimize bekliyoruz, burada çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Bu değişim programlarıyla da önümüzdeki süreçte de devam edecektir, yurtdışından gençler Manisa'ya gelecekler biz onlara Manisa'mızı tanıtacağız buradan da gençlerimiz yurtdışına gidecekler o ülkeleri tanıma imkanı bulacaklar. Bu imkanı gençlerimize sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başta ve genel Müdürlüğümüze, gerçekleşmesinde emeği geçen burada ki kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum."

Gençlik lideri ve gönüllü gençler, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman'a sağladıkları imkanlar için teşekkür etti.

Gençlik lideri ve gönüllü gençler, yeşil hareketliliği için bir katkılarının olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, çevreyi korumayla ilgili gördüklerini kendi şehirlerine adapte etmeye çalışacaklarını dile getirdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avusturya Viyana Gümüş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title