Haberler

Gençlik Külliyesi'nin Temeli Dualarla Atıldı

Güncelleme:

Esenler'de gençlerin kendi gelecekleri ile dünya ve İslâm âlemine katkı sağlamaları amacıyla bir külliyenin inşaatına daha başlandı.

Esenler Tekstilkent TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun katıldığı bir törenle atıldı.

Esenler Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)'nın katkılarıyla hizmete girecek Esenler Tekstilkent TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temel atma törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, TÜGVA Başkanı İsmail Emanet ile Esenler Belediye Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.


MAYASINDA ŞEFKAT VE MERHAMET VAR

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreninde ilk olarak projeye katkı sağlayan kurum ve kuruluşların temsilcileri söz aldı. Garanti Barter Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ergün, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Ergül Hacım ve Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kulak, külliyenin hayırlı olmasını dilediler.


Gelenek ve geleceğin bir arada yoğrulduğu yeni bir nesil için pek çok yatarım ve hizmet yaptıklarını ifade eden TÜGVA Başkanı İsmail Emanet, gençlerin bir araya geleceği, fikir alışverişinde bulunacağı külliyenin mayasında şefkat ve merhamet olacağını söyledi.


ÇOCUKLARIMIZ KURDA KUŞA YEM OLMASIN

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, konuşmasında gençlere yönelik yatırımların önemine değindi. Esenler'in yoğun ve genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Göksu, "Gençlerimiz, bir araya gelecekleri mekanlara ihtiyaç duyuyor. Bizlerde yerel yönetimler olarak gençlerimize mekan üretmemiz gerekiyor. Üretmediğimiz takdirde, bugünlerde çocuklarımızın kurda, kuşa nasıl yem olduklarını görüyoruz. Bunun için çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Esenler'de her bir köşede mihmandarhanelerle birlikte gençlik merkezleri inşa ediyoruz. Ama bunlar yeterli değil. Üniversiteli öğrencilerimizi misafir edeceğimiz yurtlara ihtiyaç var. Bugüne kadar 3 tane yurt açtık.Bugün yeni bir projenin temelini atıyoruz" dedi.


ÖĞRENCİ YURTLARININ SAYISI 7'YE YÜKSELECEK

Esenler Tekstilkent "TÜGVA" Gençlik Külliyesi'nde; 5 bin kişi kapasiteli bir cami, 210 kişi kapasiteli 2 öğrenci yurdu, Kur'an kursu, spor salonları, konferans salonları ve aşevi bulunacağını belirten Başkan Göksu, "Yakın zamanda temellerini atacağımız yeni külliyelerle birlikte Esenler'de öğrenci yurtlarımızın sayısını 7'ye çıkaracağız. Bu gençlik merkezlerine ihtiyacımız var. Buralarda yetişecek gençlerimiz, insanlığın vicdanı olacaklardır. Üzerimize düşen görevi bihakkın yerine getirmek zorundayız. Bu ülke üzerinde kumpas kuranlar şunu iyi bilmelidir ki; ne yaparsanız yapın bu milletin inancı, imanı ve vicdanı asla diz çökmeye müsaade etmeyecektir. Bu gençler, o kumpasçıları tarihin çöplüğüne gönderecektir. Bu vesileyle Ankara ve Diyarbakır'daki hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.


ONLAR GENÇLERİN ELLERİNE SİLAH, BİZ KİTAP VERİYORUZ

AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati ise, terör saldırılarına değinerek, "Bugün biz burada temel atarken birileri ülkeyi karıştırmak için insanları katlediyor. Bir yerlerde bombalar patlıyor; askerlerimiz, polislerimiz şehit oluyor. Onlar, gençlerin eline silahlar verirken; bizler, gençlerimizin önüne cami, külliye, Kuran-ı Kerim'i veriyoruz. Gençlerimizin ellerine kitapları vererek geleceği tasarlamalarını, ülkeyi güzelleştirmelini sağlıyoruz. Ülkemiz burada yetişecek gençlerle hak ettiği yerlere gelecektir. Emeği geçenlere, özellikle Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya teşekkür ediyorum" dedi.

TERÖRİSTLERE DESTEK OLAN BELEDİYELER VAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de, gençliğin geleceğine yapılan yatırımların önemine dikkat çekerek, "Ak Parti Belediyeleri olarak asıl görevlerimizin dışında da hizmetler üretiyoruz. İstanbul'un makus talihi değiştirecek olan ak yüzlü bir insan geldi. Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte başlayan belediyecilik furyasında Anadolu ayağa kalktı, şehirlerin kaderi değişti. Bizim bu çabalarımız dışında hareket edenler de var. Ülkemizin güneydoğusunda, kendilerine gönderdiğimiz bütçeleri teröristlere destek olarak kullanan belediyeler var. İş makinelerini hendek kazmak için kullananlar var. Bütçelerinin yüzde 90'ına kadarını personel giderlerine harcayanlar var. Yatırım bütçeleri yüzde 1, 3 en fazla yüzde 6. Onların niyeti bozuk ve onlara karşı alınacak tedbirlerimiz var. Biz, arsızlarla, hırsızlarla, yolsuzlarla mücadele edeceğiz. Bu savaş sonuna kadar sürecek" diye konuştu.


BU TOPRAKLARA YÜZYILLARDIR SALDIRIYORLAR

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da, sözlerine Ankara ve Diyarbakır'da şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Terörü ve arkasındaki güçleri lanetleyen Erdoğan, "Türkiye üzerinde oynanan oyunlar, bugün buradaki yapılan işin ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Burada inşa edilecek caminin kubbesi, tevhid anlayışının simgesi. O kubbenin haşmeti gibi, dimdik ve hep birlikte ayakta durmanın simgesi. Bu topraklara sadece dün, bugün değil yüzyıllardır saldırıyorlar. Bir olmayı, beraber olmayı başarabilirsek ben inanıyorum ki, bu topraklardaki bu Müslüman millet, bu mücadeleden alnın akıyla çıkacaktır. Dünyaya yeniden barış ve huzur aşılayacaktır" dedi.


GENÇLİK KÜLLİYESİ'NİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

Törende son olarak İstanbul Valisi Vasip Şahin söz aldı. Vali Şahin, TÜGVA Gençlik Külliyesi ve benzer hizmetlerle terör saldırılarına en güzel ve en kalıcı cevabın verildiğini söyledi. Konuşmaların ardından protokol, Esenler Müftüsü Halil Şekerci'nin duası eşliğinde Esenler Tekstilkent TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temelini attı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

istanbul ak parti esenler göksu Güncel Haberler

title