Haberler

Gençlik Çalıştayı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Erguvan Gençlik Derneği Başkanı ve İl Vaizi Mustafa Bülbül'ün açıklamaları-Çalıştaydan detaylar Bursa'da gençlik çalıştayı Bursa Müftülüğünce kurulan Erguvan Gençlik Derneği tarafından organize edilen "Bursa Gençlik Çalıştayı" başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Erguvan Gençlik Derneği Başkanı ve İl Vaizi Mustafa Bülbül'ün açıklamaları-Çalıştaydan detaylar Bursa'da gençlik çalıştayı Bursa Müftülüğünce kurulan Erguvan Gençlik Derneği tarafından organize edilen "Bursa Gençlik Çalıştayı" başladı. Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştay, Erguvan Gençlik Derneği Başkanı ve İl Vaizi Mustafa Bülbül'ün sunumuyla başladı. Bülbül, çalıştayın amacıyla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneği 2014 yılının başında İl Müftülüğü bünyesinde kurduklarını, merkez 3 ilçede başlattıkları dernek faaliyetlerini 17 ilçede 175 din görevlisiyle sürdürdüklerini belirtti.Çalıştayı'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ensar Vakfı ve Hayrat Vakfı'yla yapacakları çalışmaları planlayacaklarını anlatan Bülbül, bu kapsamda Osmanlıca, Arapça ve kızlara yönelik el işi kursları başta olmak üzere pek çok etkinlik organize edeceklerini ifade etti. Bülbül, şunları kaydetti: "Çalıştayda, bu etkinliklerin Bursa İl Müftülüğü ve Erguvan Gençlik Derneği ile bu kurumlar arasında nasıl yapılacağı konusunu masaya yatıracağız. İlçelerdeki erkek ve kadın koordinatör arkadaşlarımız da bu çalıştaya katıldı. Çalıştayda, 'İlçelerde hangi problemleri var ve bunlara nasıl çözüm önerileri bulabiliriz?' Bunun beyin fırtınasını iki gün boyunca yapacağız."Bülbül, dernek faaliyetlerine camilerde başladıklarını, Bursa'daki Kur'an kurslarının da bundan sonra etkinliklere katılacağını belirterek, "6 ilçede kadın koordinatörlerimiz var. Bu koordinatörlere bağlı Kur'an kursu hocalarımız var. Hocalarımız kurslarda farklı etkinlikler yapıyorlar. Kur'an kurslarını 7 gün 24 saat insanların hizmetine açmak istiyoruz. Bu kapsamda pek çok eğitim ve sosyal faaliyetler yapacağız" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title