Haberler

Gençliğin Gözünden 15 Temmuz" Sergisi

Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin çizdiği resimlerden oluşan "Gençliğin Gözünden 15 Temmuz" resim sergisi açıldı.

Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin çizdiği resimlerden oluşan "Gençliğin Gözünden 15 Temmuz" resim sergisi açıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü girişindeki serginin açılışı öncesi yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da yaşananları gelecek nesillere aktarmak için, bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Türk milletinin teröre geçit vermediğini bundan sonrada vermeyeceğini vurgulayan Vali Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu ülke hiçbir zaman sahipsiz değil ve sahipsiz olmayacak. Bunu özellikle 15 Temmuz'da bütün dünya gördü. 15 Temmuz'da aslında bütün Türk halkı birer kahramandı. Türk halkı şehidiyle, gazisiyle ülkesine sahip çıktı. Türk halkının hepsi o gün gaziydi. Gazi olmak, yaralanmak anlamında değil ama ninemiz seccadesinin başında, birçok insanımız tankların karşısında, vatandaşlarımız sokaklardaydı. Vatandaşlarımız hep beraber bu hainlere karşı çıkarak darbeyi önledi.

15 Temmuz sadece Türk milletinin bir başarısı değildi. Aslında Türk milletinin göstermiş olduğu bu başarı, dünyadaki değişmelerin artık Türk halkıyla beraber olacağını, Türk halkına dışarıdan baskı yapılarak bir şeyler yaptırılamayacağını gösteriyordu. Bu da aslında dünya tarihi açısından bir milattı."

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da 15 Temmuz gecesi karşılaşılan ihanet girişiminin ülkeye, vatana, millete, tüm insani değerlere karşı yapılmış menfur ve alçakça bir saldırı olduğunu anımsatarak, kanlı ve hain teşebbüsü Türk milletinin tek yürek olarak püskürttüğünün altını çizdi.

Konuşmaların ardından sergi, Vali Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Milli Eğitim Müdürü Özcan, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ile 15 Temmuz günü Genelkurmay Başkanlığı binasında gazi olan Abdullah Irgın tarafından açıldı.

Sergi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki kalkışmasında Türk halkının kahramanca duruşunun çeşitli tekniklerle anlatıldığı 24 eserden oluşuyor. Sergi hafta başına kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Milli Eğitim Müdürlüğü Hüseyin Özcan Hasan Rıza Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title