Haberler

Gençliğe Sporla Bakış" Projesi Hayata Geçti

Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından hazırlanan "Gençliğe Sporla Bakış" projesi hayata geçti.

Bilecik ASKF tarafından hazırlanan ve Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'e sunulan proje 96 milyon 290 bin TL'lik "Gençliğe Sporla Bakış" projesi kabul gördü. Bilecik Polis Evinde düzenlenen toplantıda proje hakkında konuşma yapan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, bugün proje kapsamında 24 öğrenciye forma, eşofman takımı ve ayakkabı verdikleri belirterek, "Bugün malzeme törenimiz var. Ben burada başta sayın valimize, belediye başkanımıza daire müdürlerimize, milli eğitim müdürümüz ve gençlik hizmetleri il müdür vekilimize projeye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca bu projenin mimarı olan İl Dernekler Müdürümüz Cemal beye de ayrıca çok çok teşekkür ederim. Sayın valimizden, belediye başkanımızdan ve daire müdürlerimizden bu projeyle ilgili desteklerinin devamını diler, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi.

4 KURUM BİR ARAYA GELEREK GENÇLERİ SPORA TEŞVİK ETTİK

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, 4 kurumun bir araya gelerek gençlere yönelik olarak spora kazandırma ve teşvik konusunda bir çalışma ortaya koyduklarını belirtti. Yağcı, "Dernekler Müdürlüğümüz bünyesi içerisinde de buraya bir finansman desteği sağlandı. Gençlerimiz sağ olsunlar eğitimleri noktasında, spora hazırlanmaları noktasında amatör spor kulüpleri federasyonumuz bu anlamda ciddi bir çalışmayı üzerlerine aldılar. İnşallah böyle birlik beraberlik olduğu zaman toplumumuz adına, gençliğimiz adına, çocuklarımız adına çok güzel projeleri yapacağımızdan ben eminim. Bu anlamda başta Nusret Bey olmak üzere Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzun tüm yönetim kurulu üyelerini dernekler müdürümüzü ve tüm katılımcılarımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha iyiye, daha güzele ulaşmak temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

24 ÖĞRENCİMİZE BU MALZEMELER FEDA OLSUN

Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ise, ortamın çok güzel olduğunu söyleyerek, bu ortamdan etkilendiğini belirtti. Taşdöğen, "Bilecik'e yeni gelmekle birlikte hakikaten son bir kaç ay içerisinde burada belki istediğimiz anlamda nicelik yönüyle olmasa da nitelik yönünde gerçekten çok güzel şeyler olduğunun farkına vardık. Onları halen yaşıyoruz. Bugünkü asıl mesele de Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzun gerçekten bu anlamlı sosyal sorumluluk projeleri kapsamında değerlendirilebilen bu güzel projenin tanıtımında faaliyetinin bir bölümünde bulunmaktan gerçekten memnuniyet duyuyorum. Hakikaten bu son yıllarda toplumumuzda bu gelişmekte olan proje kültürünün bu anlamda dediğim gibi sosyal sorumluluk alanlarında yoğunlaşması hakikaten gelecek için bizleri ümitlendiriyor. İşte bu onlardan birisi. Biliyorsunuz son yıllarda birçok proje yapılıyor. Bizim İçişleri Bakanlığımızın da dernekler daire başkanlığı kanalıyla çağrıya çıkarak bu kapsamda çok önemli projeleri uygulamaya koyduğunu görüyoruz. Dileriz ki projeler sadece bir değil, bundan sonra daha da çoğalsın. 2014 yılında ilimizden gönderilen bakanlığımıza 5 adet projeden sadece bir tanesi bu içlerinden seçilerek uygulanmaya kondu. Bunun da hakikaten çok az bir örneğini gördüğümüz bir proje. Ben daha önce geldiğim yerlerde bu tür bir proje görmedim. Hakikaten çok anlamlı ve 24 gencimize bu malzemeler feda olsun. Onların geleceği bizim için önemli" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Vali yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Coşkun Bakırtaş tarafından 24 öğrenciye eşofman takımı, forma ve ayakkabı verildi.

Düzenlenen kahvaltıya Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Amatör Spor Kulüp Federasyon Başkanı Nusret Tosun, İl Futbol Temsilcisi Engin Toku, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Coşkun Bakırtaş, Bilecik Dernekler Müdürü Cemal Kaya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ahmet Hamdi Nayir Selim Yağcı Bilecik Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title