Haberler

Gençlerin Umudu "Tekstil" Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İşletmeden görüntü- Çalışanlardan detay- Sungu Belediye Başkanı Bedrettin Çetin röportaj- İşletme yetkilisi İsmail Güngör röportaj- Çalışan Gülsinem Çetin ile röportaj Gençlerin umudu "tekstil" oldu- Muş merkeze bağlı Sungu beldesinde açılan tekstil atölyesi, beldedeki gençlere iş olanağı sağladı Muş'un Sungu beldesinde 40 kişi ile iş başı yapan tekstil işletmesi, beldede yaşayan gençlerin iş umudu oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İşletmeden görüntü- Çalışanlardan detay- Sungu Belediye Başkanı Bedrettin Çetin röportaj- İşletme yetkilisi İsmail Güngör röportaj- Çalışan Gülsinem Çetin ile röportaj Gençlerin umudu "tekstil" oldu- Muş merkeze bağlı Sungu beldesinde açılan tekstil atölyesi, beldedeki gençlere iş olanağı sağladı Muş'un Sungu beldesinde 40 kişi ile iş başı yapan tekstil işletmesi, beldede yaşayan gençlerin iş umudu oldu.Sungu Belde Belediyesi'nce tahsis edilen binaya atölye kuran işletme sahibi, işsiz gençlere yeni istihdam alanı yarattı.Belediye Başkanı Bedrettin Çetin, yaptığı açıklamada, kurulan işletmede yüzlerce işsiz gencin istihdam edilebileceğini söyledi.İşletmenin ilk etapta 40 kişiyi istihdam ederek hizmet vermeye başladığını anlatan Çetin, şöyle konuştu: "Beldede tekstil üzerinde gençlere yönelik iş sahasını açma adına mutlu ve gururluyuz. Sungu beldemizin nüfusu 6 bin 450 ve bu nüfusun yüzden 50'sinden fazlası genç. Yani iş sahası olduğu zaman 3 bin, 3 bin 500 civarı çalışabilecek insan var. Tekstilde 40 kişinin çalışmasına vesile olduk. Hedefimiz en az 2 bin kişinin bu sektörde çalışması. Girişimcimiz İzmir'den gelip gençlerimize iş imkanı sağladı. Beldede kullanılmayan binamızı girişimcimize tahsis ettik. Sungu'dan batıya gidip bu işlerde çalışan kardeşlerimizi buraya getireceğiz. Onlara memleketlerinde iş imkanı sağlayacağız. Batıya göç eden kardeşlerimiz tekrar buraya gelecek ve burada çalışma imkanı bulacak."İzmir'den gelip tekstil işletmesi açan işletmeci İsmail Güngör ise istihdam yaratmanın yanında, atölyede dikilen ürünlerin Avrupa'ya ihraç edileceğini, bunun için birçok marka ve firma ile çalıştıklarını ifade etti.Çalışanlardan Gülsinem Çetin de "5 çocuğum var. Ancak evde çalışan yoktu. Böylece çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayacak imkanım oldu" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title