Haberler

Gençlere Yönelik 'Namaz Cetvelim' Etkinliği

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi'nde 'Namaz Cetvelim' adlı etkinlik düzenlendi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi 'Namaz Cetvelim' adlı bir proje hazırladı. Projede liderler tarafından gençlerin bir ay boyunca kıldığı namaz takibi yapıldı. Her hafta sonunda kılınan namaz cetvelleri incelenerek, gençlerle namaz üzerine sohbet edildi.

Etkinlikte kılınmayan namazların ve kaza namazlarının sebepleri tartışıldı. Bir ayın sonunda namazını tam ve düzgün kılan gençlere Kuran-ı Kerim, namazlık, tesbih ile gençlerin TEOG sınavına hazırlanmaları için kitap ve testler armağan edildi.

Etkinlikle alakalı görüşlerini açıklayan gençler "Gençlik Merkezimizin bu etkinliğine katıldık. Namazı doğru kılamıyordum. Şimdi daha doğru kılmaya özen gösteriyorum. Şahsım, ailem ve arkadaşlarım adına Gençlik Merkezime çok teşekkür ederim. Gençlik Merkezi tüm boş zamanlarımı geçirdiğim benim ikinci evim. Burada ders çalışıyorum, ibadetimi ediyorum. Sohbet edip, çeşitli etkinliklere katılıyorum. Canım sıkıldığında oyun oynuyorum. Çevrem genişliyor. Ailem gelip burada yaptığım etkinlikleri görünce mutlu oluyor" dedi.

ALP: YORUMLAR DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖSTERDİ

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezleri Koordinatörü İbrahim Halil Alp "Gençlik Merkezinde göreve başladığım ilk günden bu güne kadar çalışanlarımızla birlikte gençlere yararlı olabileceğini inandığımız projelere ve etkinliklere imza attık. Kan bankası projeleri, Türkiye genelinde ses getiren yardım kampanyaları, camii temizliği, fidan dikimleri gibi birçok projeyi Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanları olarak hayata geçirdik. Onlardan biri de "Namaz Cetvelim" etkinliğidir. Amacımız; gençlere doğru bir şekilde namaz kılmayı öğretip, sevdirerek namaz kılma alışkanlığı kazandırmaktır ve namazı neden kıldığını bilmesini sağlamaktır. Gençlere ödüllerini dağıtırken sohbet ettik ve bu etkinliğin onlara neler kattığını sorduk? Gençlerden aldığımız yorumlar doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Gençlere değerlerimizi, dinimizi, kültürümüzü anlatmaya ve tanıtmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÖNEN: ÇALIŞANLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Murat Önen ise "Gençlik Merkezindeki arkadaşları tebrik ediyorum. Çok güzel bir proje. Bu proje sayesinde çocuklarımıza doğru bir şekilde namaz kılmayı öğretmişler. Gençlik Merkezlerimizde Türkiye'de ilk Kur'an-ı Kerim kurslarını yaklaşık 5 yıl önce başlatmıştık. Merkezlerimizde elbette gençler çeşitli etkinlikler yapacaklar. Gençlik merkezleri bunun için var. Ancak gelen gençlere böyle tatlı bir yarış ve rekabet halinde dinimizi doğru bir şekilde öğretmekte çok önemli ve anlamlıdır. Bu nedenle tüm gençlik merkezleri çalışanlarımıza tekrar teşekkür ediyor, böyle güzel proje etkinliklerinin devam etmesini diliyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Eğitim Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title