Haberler

Gençlerden Vali Çakacak'a Ziyaret

"Kuzeyden Güneye Anadolu Kısa Dönem Yaz Kampı" programı kapsamında farklı ülkelerden Mersin'e gelen gençler Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

"Kuzeyden Güneye Anadolu Kısa Dönem Yaz Kampı" programı kapsamında farklı ülkelerden Mersin'e gelen gençler Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çakacak, sahil valilik makamında gerçekleşen ziyarette, yabancı öğrencilere Mersin hakkında tanıtıcı bilgiler verdi.

Dört mevsim her güzelliğin yaşanabileceğini Mersin'in özel bir kent olduğunu ifade eden Çakacak, bu tür programların ülkelerin birbirlerine yaklaşmasına vesile olduğunu kaydetti.

Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hem doğal güzellikleri hem geçmişten gelen kültür mirası ve sahip olduğu tüm dinamikleri ile Akdeniz'in incisi Mersin, Türkiye'nin önemli kentlerinden biridir. Sizler, barış ve kardeşlik şehri Mersin'de bulunduğunuz süre içerisinde edindiğiniz izlenimleri çevrenize aktararak ülkenizde bizim gönüllü tanıtım elçilerimiz olacaksınız."

Mersin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Serhan Antalyalı ise programın Mersin ve Samsun Rotary kulüpleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ziyarete gelen gençlerin bir hafta boyunca Mersin'de kalacağını aktaran Antalyalı, "Programa  Çek Cumhuriyeti, İngiltere, İtalya, İsviçre, ABD, Fransa, Hollanda, Polonya ve Hırvatistan'dan gelen 14-18 yaş arası 9 genç, bir hafta süreyle ilimizde kulüp üyelerinin evlerinde misafir olacaklardır. Hafta boyunca kulüp üyeleri ile çeşitli etkinliklere katılacak olan gençlerimiz böylece hem ilimizi hem de Türk insanını tanıma fırsatı bulacaklar" ifadelerini kullandı.

Gençlere Mersin'i tanıtan kitap ve broşür hediye eden Çakacak, sohbet ederek ülkeleri hakkında da bilgi aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Özdemir Çakacak Türkiye Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title