Haberler

Kemal Özdeş'in Avrupa hayali

Güncelleme:

Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Kemal Özdeş, takımını UEFA Avrupa Ligi'nde görmeyi hayal ettiğini söyledi.

Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Kemal Özdeş, takımını UEFA Avrupa Ligi'nde görmeyi hayal ettiğini söyledi.

Kemal Özdeş, başkent temsilcisinin sezon açılışı öncesi Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, "Bugün yeni sezonun hazırlıklarına başlıyoruz, camiamıza ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. 16 Temmuz'a kadar Ankara'da olacağız. Bu sürede hem sağlık kontrolleri hem de testler yapılacak. Daha sonra 13 gün kalacağımız Bolu kampına gideceğiz. Sonrasında da 12 günlük Slovenya kampımız başlayacak" dedi.

Geçen sezonun ikinci yarısında kırmızı siyahlı ekibin başarılı bir performans ortaya koyduğunu kaydeden Özdeş şunları belirtti:

"Kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Takımımızdan ayrılanlar oldu. Ekibimize 4 yerli oyuncu takviyesi yaptık. Kadromuzdaki yabancı oyunculara da şu an teklifler var. Yabancı kontenjanının açılması durumunda takımımıza değer katacak oyuncuları transfer edebileceğiz. İstikrarlı ve başarılı bir takım izleteceğiz. Kadromuzda şu an 32 futbolcu bulunuyor. Geçtiğimiz sezonu başka kulüplerde kiralık geçiren oyuncularımız da aramıza katıldı."

"Gençlerbirliği gibi bir kulüpte hedef her zaman UEFA Avrupa Ligi olmalı" diyen Özdeş, "Bunu oyuncularımızla da konuşacağız. Çünkü hedef sadece benim dememle olabilecek bir şey değil, oyuncularla birlikte karar vereceğiz. Onlar kendilerine hedef belirleyecek, ama benim hayalim Avrupa'ya oynayan bir Gençlerbirliği. Bunun için de çalışmalarımızı yapacağız" dedi

Basın mensuplarının yapılacak transferler konusundaki sorularını da yanıtlayan Özdeş, şu değerlendirmede bulundu:

"Yabancı kontenjanımız dolu olduğu için şu aşamada isim paylaşmak mümkün değil. Ama kontenjan açıldığı anda yerlerine takımımıza değer katacak isimleri katacağız, bundan hiç şüpheniz olmasın. Gençlerbirliği'ne gelecek oyuncular sıradan oyuncular olmayacak. Kadromuza kattığımız futbolculardan Taylan ve Hikmet böyle isimler."

Kulüpten ayrılması gündemde olan Jimmy Durmaz ile ilgili de konuşan Özdeş, Jimmy Durmaz gibi bir oyuncuyu takımda tutmak istediğini ama kulüp politikalarının da bu konuda belirleyici olacağına dikkati çekti.

Yabancı futbolcu alınmaması durumunda da planlarının hazır olduğunu söyleyen Özdeş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir teknik direktör olarak benim görevim takım için en iyi organizasyonu sağlamak ve elimde olan oyunculardan maksimum verimi almak. Yabancı oyuncu alamamamız durumunda biz de yerli ve kaliteli oyuncuları takımımıza katmaya devam edeceğiz. Söylemiş olduğum gibi en önemli nokta doğru organizasyonu kurmak ve takımı doğru şekilde kurgulamak olacak."

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title