Haberler

Gençler Zirvede Buluşuyor Projesi

Kayseri'de yürütülen Gençler Zirvede Buluşuyor Projesi kapsamında yapılan kampa katılan çocuklara plaket verildi.

Kayseri'de yürütülen Gençler Zirvede Buluşuyor Projesi kapsamında yapılan kampa katılan çocuklara plaket verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Erdemli Aile ve Nesil Derneğinin yürüttüğü Gençler Zirvede Buluşuyor Projesi çerçevesinde Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda kamp organize edildi.

Kamp alanında düzenlenen kapanış programında konuşan Erdemli Aile ve Nesil Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aldemir, gençlerin yaşadığı coğrafyaya duyarlılığını artırmak istediklerini söyledi.

Erciyes Dağı'ndaki endemik bitkilerin tanıtılması ve fotoğraflanması için çalıştıklarını kaydeden Aldemir, gençlerin doğayla iç içe olması ve bunları yaparken birlik ve beraberliklerinin pekişmesi gerektiğini belirtti. Aldemir, birlikte hareket edebilme, bir şeyler paylaşabilme duygularını ve becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Zirve tırmanışı yapıldı

Proje kapsamında 20'şer kişilik öğrenci gruplarıyla Erciyes Dağı'nda birer hafta kamp yaptıklarını belirten Aldemir, öğrencilerle kamp boyunca, kısa doğa yürüyüşleri, Süt Donduran mevkisine zirve tırmanışı yaptıklarını kaydetti. Aldemir, Koç Dağı ve Sarı Gölü gezdiklerini söyledi.

Aldemir, tabiat hakkında gençlerin bilinçlendirildiğini dile getirerek, insan yaşamında çevrenin ve diğer canlıların önemini kavratan bilgiler verdiklerini ifade etti.

Her gün kitap okuduklarını anlatan Aldemir, okunan bölümle ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Aldemir, şöyle devam etti:

"Sportif oyunlar ve yarışmalar, çevreye ve kampa hizmet çalışmaları yapıldı. Tiyatro, şiir ve benzeri sosyal ve kültürel etkinlikler, el becerileri ve uzmanlık çalışmaları gerçekleştirildi. Çocuklar tarafından arzu edilen ilgi grubu etkinlikleri, ebru, kaligrafi, okçuluk, müzik, gece yürüyüşü, emniyet tedbirleri ve yön bulma gibi gece eğitimi çalışmaları yürütüldü. Çevre gezisi, gözlem ve incelemeleri, kamp ateşi eğitimleri gibi çalışmalar gerçekleştirildi."

Konuşmanın ardından çocuklara plaket verildi.

Programa İl Müftüsü Şahin Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Atalay Yaman ve çocukların aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Erdemli Erciyes Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title