Haberler

Gençler U-19 Türkiye Şampiyonası'nda İstenmeyen Olaylar Yaşandı

Gençler U-19 Türkiye Şampiyonası 1. Etap müsabakalarının Gaziantep ayağında karşı karşıya gelen Tarsusgücü ile Adana Seyhan Belediyesi maçında istenmeyen olaylar yaşandı.

Gençler U-19 Türkiye Şampiyonası 1. Etap müsabakalarının Gaziantep ayağında karşı karşıya gelen Tarsusgücü ile Adana Seyhan Belediyesi maçında istenmeyen olaylar yaşandı.

Şehitkamil İlçe Stadyumunda oynanan maçta Tarsusgücü taraftarları ve bazı futbolcuları, hakem gözlemcisi Mehmet Açıkgöz'e saldırarak kalça kemiğini kırdı. Maçın ilk yarısını önde kapatan Tarsusgücü takımı ikinci yarıda kalesinde gördüğü ikinci golün ardından maçın hakemi Emre Yıldırım'a sürekli itirazlarda bulunmaya başladılar. Mersin temsilcisinin antrenörünün yapmış olduğu itirazların dozu artında karşılaşmanın 78. dakikasında orta hakem tarafından Tarsusgücü antrenörünü tribüne gönderdi.

ACIMASIZCA SALDIRDILAR

Bu durum karşısında tribünde bulunan taraftarların sahaya atlamasını önlemeye çalışan hakem gözlemcisi Mehmet Açıkgöz, darbelere maruz kaldı. Acımasızca saldırılara maruz kalan Mehmet Açıkgöz'ün kaşında açılma, yanağında ve kolunda kanamalar olurken, kalça kemiğinde ise kırık oluştu. Maçın gözlemcisi Hacı Budak ise aldığı yumruk ve tekmelerden dolayı alnında yaralanmalar ve dizinde sıyrıklar oluştu.

YETKİLİLERDEN SERT TEPKİ

Pazar günü gelişen olayların ardından dün Gaziantep Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği olayları kınayan bir açıklama yaptı.Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Hatalı transfer yaptığı için kalça kemiği kırılan yönetici, hatalı taktik verdiği için kalça kemiği kırılan teknik sorumlu, hatalı pas verdiği için kalça kemiği kırılan oyuncu, hatalı karar verdiği düşünüldüğü için kalça kemiği kırılan hakem ya da hakemini savunan ve savunduğu için kalça kemiği kırılan gözlemci...

Evet, bu sıralama da sizi şaşırtan eminiz ki sonuncu hariç hepsi. Çünkü futbolda hakemin günah keçisi ilan edilmesi en kolayı. Hakemlere yapılan sözlü ve fiili saldırılarda en çok alışılmış olanı. Diğerlerini hiç duyamazsınız zaten. Çünkü onlar hep hatasızdır. 8 Mayıs Pazar günü saat 11.00'de Şehitkamil Stadında oynanan U-19 Grup Final müsabakasında Tarsus Gücü Spor taraftarları Müsabaka Hakemi Emre Yıldırım'a sözlü saldırıları olmuştur. İtirazları ilerleten taraftarlar sahaya sandalye ve pet şişeler atmıştır. Saha içinde de bir pozisyon sonunda Tarsus Gücü Spor Teknik Sorumlusu Onur Biçer denen şahsiyet müsabaka hakemlerine saldırmaya çalışırken araya giren müsabaka gözlemcisi Sayın Mehmet Açıkgöz hocamıza ve İHK Hakem atama sorumlusu Haci Budak hocamıza Tarsus Gücü Spor taraftarlarının sporcularının ve kulübesinin sözlü ve fiili saldırısı olmuştur. Bu saldırıda Mehmet Açıkgöz hocamızın aldığı yumruk ve tekmelerden dolayı kaşı açılmış, yanağında ve kolunda kanamalar olmuştur. ve en önemlisi kalça kemiği kırılmıştır. Şuan Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde ameliyat saatini beklemektedir. Yapılacak ameliyat sonrası 5-6 ay yatağa mahkum olacaktır. Yani bul saldırıyı yapan vicdan yoksunu şahsiyetler bu olayı unuttuklarında hocamız hala bu olayın acısını çekecektir.

Hacı Budak hocamız ise aldığı yumruk ve tekmelerden dolayı alnında yaralanmalar ve dizinde sıyrıklar oluşmuştur. ve yürüme sıkıntısı yaşadığından iş göremez raporunu almıştır. Doktor gözetimi devam edip dizinden aldığı darbeler nedeniyle ameliyat olma durumu söz konusudur. Hakemlerimiz ve gözlemcilerimiz Tarsus Gücü Spor, taraftar, yönetici ve sporcularından şikayetçi olmuşlardır.

Bu olayları üzüntü ile takip etmekteyiz. Sporun barış, kardeşlik, sevgi, saygı olduğunu unutup olayları bu boyuta getiren şahsiyetleri şiddetle kınıyoruz. ve böyle şahsiyetlerin spor camiasında olmasını asla ve asla kabul etmiyoruz. Çünkü spor insana çok şey öğretir sevinci, hüznü, kazanmayı kaybetmeyi, paylaşmayı umudu... Lakin 64 yaşındaki yıllarını spora vermiş bir insana zalimce saldıranlara hiçbir şey veremez. Hatanın futbolun bir parçası olduğunu hepimiz biliriz ama hata yapan bir futbolcunun teknik sorumlunun ya da yöneticinin fiili saldırı sonucu kafasının yarıldığını ya da kalça kemiğinin kırıldığını hiç duydunuz mu? Son dönemlerde bu tarz olayların sıkça yaşanması spor camiasının üyelerine artık sıradan gelmeye başlamıştır. Oysa ki bu yaşananlar herkesin şapkasını önüne koymasını gerektirirken aksine daha farklı daha kötü olayların yaşanmasına neden olmaktadır. Bu olaylar en üst liglerden en alt liglere kadar domino etkisi yaratmaktadır. Olumsuz eylemler kamuoyu tarafından destek gördüğünde sağduyu yerine daha kötü olayların doğmasına neden olmaktadır. Tıpkı genç takım maçlarında çocukların hakeme kart göstermesi gibi! Tıpkı hakeme saldırınca popüler olan gençler gibi! Müsabaka esnasında çaldığı yada çalmadığı düdüklerle, oyunun oynanmasında yada durmasın da etkili olan hakemin verdiği yüzlerce karardan sadece bir tanesini alıp onu hakeme karşı kullanmak oldukça yanlıştır.

Hakemin de hata yapabileceğini düşünüp ona saygı duyduğunuz da göreceksiniz hem siz hakem hem sporcu kendi işini daha iyi yapacaktır. Sadece onlarında insan olduğunu bir işi, bir ailesi, bir saygınlığı olduğunu ve futbolda hatanın yeri olduğunu unutmayın yeter. TFF Gaziantep Şubesi olarak hakem ve gözlemcilerimize yapılan bu saldırıları şiddetle kınar, adli mercilerde de bu olayın takipçisi olacağımızı bilmenizi isteriz. Bu tarz olayların da artık camiamızda son bulmasını canı gönülden dileriz" denildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mehmet Açıkgöz Şehitkamil Gaziantep Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
title