Haberler

Gençler, The Wailers Grubu ile Reggae Müziğe Doydu

Çekirdek Kadrosu Bob Marley, Peter Tosh ve Bunny Wailer'dan Oluşan 1960'ların Ortalarında Kurulmuş The Wailers Grubu Taksim'deki Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde Konser Verdi. 1973 Yılında Jamaika Dışında Çıkardıkları İlk Albüm Olan Catch A Fire ile Uluslararası Ün Kazanan Grup, Tüm Reggae Tutkunla...

Çekirdek kadrosu Bob Marley, Peter Tosh ve Bunny Wailer`dan oluşan 1960`ların ortalarında kurulmuş The Wailers Grubu Taksim`deki Yeni Melek Gösteri Merkezi`nde konser verdi. 1973 yılında Jamaika dışında çıkardıkları ilk albüm olan Catch a Fire ile uluslararası ün kazanan grup, tüm Reggae tutkunlarını bir araya getirdi. Bilet fiyatlarının 60, 45 ve 35 YTL`den alıcı bulduğu konseri yaklaşık bin beş yüz kişi izledi. The Wailers, bu muhteşem konserde ¨Get Up, Stand Up¨, ¨I Shot The Sheriff¨, ¨No Woman No Cry¨, ¨Exodus¨, ¨Could You Be Loved¨ ve ¨Buffalo Soldier¨ gibi unutulmaz Bob Marley & The Wailers klasiklerini seslendirdi. Bob Marley ile birlikte imza attıkları albümlerin tüm dünyada toplam satışı 250 milyon`u geçen The Wailers, sahnede aralıksız iki saat kaldı. Grup, Cumartesi Ankara Saklıkent`te Pazar gecesi de İzmir Fuar`ında gerçekleşecek konserle Türk hayranları ile birkez daha buluşacak.

THE WAİLERS

The Wailers`ın şu anki kadrosunun tamamı zamanında Bob Marley ile birlikte turlayan veya albüm kaydeden elemanlardan oluşmaktadır. The Wailers tüm dünyada en çok tanınan Reggae grubudur. The Wailers lideri Aston Barrett kariyeri boyunca aynı zamanda aralarında Steve Wonder ve Eric Clapton gibi isimlerin bulunduğu birçok süperstar ile 65`in üzerinde albüm kaydetmiştir. Orijinal The Wailers gitaristi Al Anderson ise Santana ve Lauren Hill gibi sanatçılarla çalışmaktadır. Ünlü Time dergisi 1999 yılında Bob Marley and the Wailers tarafından yazılan ve kaydedilen ¨Exodus¨ albümünü ¨yüzyılın albümü¨ seçmiştir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title