Haberler

Gençler Tasarrufu Sevmiyor"

İş Bankası ve Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye'de genç nüfusun tasarrufu sevmediğini söyledi.

İş Bankası ve Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye'de genç nüfusun tasarrufu sevmediğini söyledi.

İnegöl Genç İşadamları Derneği tarafından İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda İş Bankası ve Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince'nin konuşmacı olarak katıldığı '2014 Türkiye'sinde Tasarruf Eksikliği' konulu konferans düzenlendi. İş Bankası'nın sanıldığı gibi sadece Atatürk tarafından kurulmadığını, aksine 27 kişi ile ortakla kurulduğunu ifade eden Ersin Özince, bu 27 kişi içerisinde ise 2 kişinin İnegöllü olduğunu belirtti.

Türkiye'de genç nüfusun tasarruf etmek istemediğine işaret eden Özince, "Gençken tasarruf etmiyorsun ve harcamak istiyorsun. Eskiden daha orta yaşta bir toplumduk. Daha az çocuğumuz vardı. Daha büyük ailelerle yaşardık. Erzakımız, şuyumuz, buyumuz memleketimizden gelirdi. Almanya'da bile olsak gelirdi. Şimdi daha küçük aile yapısı, genç nüfus, ev açma arzusu, serbest yaşama arzusu, tüketim alışkınlıkları. 9 milyar dolarlık sadece akıllı telefon almışız. Nasıl almayalım? Arabamız olsun istiyoruz. Evimiz olsun istiyoruz. Eskiden imkan yoktu. Bizim gençliğimizde bireysel kredi diye bir şey yoktu. Kefil bulsan ancak ticari kredi alabiliyordun. Şimdi ferdin borçlanma imkanı çıktı. Madem ki genciz, genç topluma tasarruf et demek kolay değil. Bana 60 yaşında 'Tasarruf et' dersen ediyorum tabii. Ama genç insana, 'Sen tasarruf et' dediğinde diyor ki, 'Nereden edeceğim?' Otur hesap yap, ondan sonra konuş'. Son 10 yılda ticari krediler 10 kat büyümüş. Tüketici kredileri 19 kat büyümüş. Yani Türkiye hızlı bir şekilde harcıyor. Harcayınca da daha az tasarruf ediyor" dedi.

Türk halkının ülke gayrisafi milli hasılasına nazaran borcunun diğer ülkelere göre çok az olduğunu savunan Özince, "Peki Türk halkı ne kadar borçlu? Hane halkı borcunun ülke gayrisafi milli hasılasına oranı Brezilya'da 9, Türkiye'de 7,01, Tayland'da 20'leri bulmuş. Amerika'da 100'den fazla. Amerikan hane halkı gayrisafi milli hasılasından daha fazla borçlanıyor. Biz şimdi korkuyoruz. Diyoruz ki, Türkler çok borçlu. Ben borçlansın falan demiyorum, ama Türkiye'nin borçluluk oranını hele gelişmiş ülkelerle karşılaştırırsak, Çin gibi gelişmemiş bir ülkeye nazaran bile çok kötü seviyelerde değil. Zaten buralarda bir rahatsızlık olmaması şuradan belli, çok şikayet edilmesine rağmen, bizdeki kredi kartı sorunu dahi birçok yabancı ülkenin seviyelerine ulaşmadı. Bizde krediler tıkır tıkır geri ödeniyor. Ödeyemeyen de var, ama çoğunluğu tıkır tıkır ödüyor. Ödenmese zaten bankalar bu kadar istekli olur mu? Çok güzel sistem çalışıyor. Bir de uzun vadeli borçlar veriliyor. Ne kadar güzel. Konut finansmanında bu krediler olmazsa, bu ekonomi bu kadar dönebilir miydi? Sonuç itibarıyla ben halkın borçluluğunun çok fazla olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, İş Bankası ve Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince'ye teşekkür plaketi takdim etti.

Konferansı Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl ve iş adamları dinledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ersin Özince İş Bankası Türkiye İnegöl Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title