Haberler

Gençler Tartıştı, Fikirler Yarıştı

ESU Türkiye, 14 Mart'ta düzenlediği International Public Speaking Competition ve 15-16 Mart'ta düzenlediği Debate League ile lise öğrencilerinin fikirlerini İngilizce tartışarak hem dil hakimiyetlerini hem de münazara kabiliyetlerini sergilemelerine olanak sağladı.

ESU Türkiye, 14 Mart'ta düzenlediği International Public Speaking Competition ve 15-16 Mart'ta düzenlediği Debate League ile lise öğrencilerinin fikirlerini İngilizce tartışarak hem dil hakimiyetlerini hem de münazara kabiliyetlerini sergilemelerine olanak sağladı. Türkiye'nin seçkin okullarından liseli gençlerin katılımıyla düzenlenen International Public Speaking Competition'ın şampiyonu Hisar Okulları ve Debate League'in finalistleri Amerikan Robert Lisesi ile FMV Ayazağa Işık Lisesi oldu.

ESU Türkiye'nin (English Speaking Union) liseler arası düzenlediği International Public Speaking Competition 14 Mart'ta Hisar Okulları Göktürk Kampusu'nda; Debate League ise 15-16 Mart'ta İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi'nde gerçekleştirildi. International Public Speaking Competition'da Hisar Okuları'ndan Sam Gizem Sözer şampiyon olurken, Debate League'te Amerikan Robert Lisesi ile FMV Ayazağa Işık Lisesi finale kaldı. Uluslararası eğitimde dünya lideri EF (Education First) de yarışmaya koordinasyon desteği vererek, katılımcılar ile yarışmacılara 1 ay online İngilizce eğitimi ve şanslı bir katılımcıya da konser bileti hediye etti.

ESU Türkiye International Public Speaking Competition

ESU Türkiye International Public Speaking Competition etkinliğinde birinci seçilen en iyi konuşmacı, 12-16 Mayıs tarihleri arasında Londra'da düzenlenecek uluslararası münazara yarışmasına katılmaya hak kazanacak. Bu yıl şampiyonaya Özel MEF Lisesi, FMV Özel Erenköy Işık Lisesi, İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi, İstek Özel Bilge Kağan Lisesi, Özel Çevre Koleji, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi, Hisar Eğitim Vakfı Özel Hisar Lisesi, Özel Açı Okulları, Özel Eyüboğlu Koleji, FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi, Özel Acarkent Doğa Anadolu Lisesi ve Özel Darüşşafaka Lisesi katıldı.

ESU Türkiye International Public Speaking Competition jürisinde, ESU Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Barbara Ferguson, Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Başkanı Chris Gaunt, EF Türkiye Genel Müdürü Gökhan Özkan, EF Akademik Programlar Ülke Ürün Müdürü Onur Balaban ve Dünya Liselerarası Münazara Türkiye Milli Takımlar (WSDC) Teknik Direktörü Manos Moschopoulos yer aldı.

"Imagination is more important than knowledge" ("Hayal gücü bilgiden daha önemlidir") konusunun anlatıldığı yarışmanın şampiyonu Hisar Okulları'ndan Sam Gizem Sözer oldu.

ESU Türkiye Başkanı Dr. Rıza Kadılar'ın himayesinde Hisar Okulları'ndan Deniz Göksel'in sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte, 60'ın üzerinde katılımcı yer aldı. ESU Türkiye International Public Speaking Competition'da Hisar Okulları şampiyon olurken FMV Ayazağa Işık ikinci, FMV Erenköy Işık ise üçüncü oldu. En iyi konuşmacılar sırasıyla Hisar Okulları'ndan Sam Gizem Sözer, FMV Ayazağa Işık'tan Ayla Altunlu ve FMV Erenköy Işık'tan Hilal Bıçakçı oldu.

Ayrıca, dinleyici katılımcı öğrenciler arasından şanslı bir kişi de EF tarafından David Guetta konser bileti kazandı.

ESU Türkiye Türk gençlerinin dil ve iletişim yeteneklerine katkı için çalışıyor

ESU Türkiye International Public Speaking Competition, çok önemli bir misyon üstlenerek gençlerimizin İngilizce yeterliliğine katkıda bulunmayı ve ülkemizin yurtdışında en iyi şekilde temsil edilmesini sağlamayı amaçlıyor. Böylece ülkelerin artık birbiriyle kaçınılmaz bir şekilde ilintili olduğu ve İngilizcenin bu ağın ortak dili haline geldiği bir dünyada, İngilizce vasıtasıyla küresel anlayışın gelişimi sürecinde ülkemiz gençlerine imkan yaratıyor ve destek oluyor. Günümüzde İngilizce birçok alanda kişisel ve toplumsal başarının anahtarı durumunda. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde iş dünyasında, sanatta, sporda, teknolojide ve daha birçok alanda İngilizce küresel bir iletişim aracı olarak ortaya çıkıyor.

Tek başına Çin Halk Cumhuriyeti'nde 130 milyonu aşkın kişinin İngilizce konuşması ve bu sayının 2020 yılında ABD'nin nüfusunu geçeceği dikkate alındığında İngilizcenin evrenselliği daha da önemli bir boyut kazanıyor. ESU Türkiye, bu doğrultuda ülkemiz insanının da daha yüksek refah seviyesine ulaşabilmesi ve çağı yakından takip edebilmesi için hem daha iyi dil becerisi hem de özgüven ile donanması gerektiğine inanıyor. Evrensel bir dili konuşabilmekten daha da önemlisi, bu dil vesilesi ile kendini iyi ifade edebilen, duygu ve düşüncelerini muhatabına en etkin şekilde iletebilen, dolayısıyla muhakeme ve iletişim yeteneği gelişmiş bir neslin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. ESU Türkiye geçtiğimiz üç yıl içinde lise ve üniversitelerde yaptığı münazara, hitabet eğitimleri ve yarışma programları ile 2500'den fazla gence ulaştı. ESU Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rıza Kadılar, içinde bulunduğumuz yılda bu çalışmalarını hızlandırarak artırmaya niyetli olduğunu da ifade ediyor ve "Bu yıl da gerek okullarındaki elemelerde, gerekse de ulusal finallerde yarışmaya katılan gençlerimiz ve onları bu yarışmaya hazırlayan öğretmenleri ile gurur duyuyor, başta okul yönetimleri olmak üzere bütün destekçilerimize minnettarlığımızı sunuyoruz" diyor.

ESU Türkiye Debate League

ESU Türkiye Debate League, liseli gençlere, hitabet kabiliyetlerini sınama, analitik düşünme ve mantıklı sonuç çıkarma, ulusal ve uluslararası konular hakkında bilgi sahibi olma ve pratik çözüm bulma gibi yeteneklerini geliştirme fırsatı sunuyor. ESU Türkiye Debate League'e bu yıl Özel Açı Okulları, Özel Amerikan Robert Lisesi, Özel MEF Lisesi, Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi, İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi, FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi ve Galatasaray Lisesi'nden yarışmacılar katıldı.

Yarışmada, Amerikan Robert Lisesi ile FMV Ayazağa Işık Lisesi finale kaldı. Bu iki okul, mayıs ayında düzenlenecek müsabakada final karşılaşmasını yapacak. Bütün katılımcı okulların davet edileceği final karşılaşmasında ayrıca okullara sertifikaları da verilecek.

Geçen sene 50 ülkeden gelen 600 kişinin katıldığı World Schools Debate Şampiyonası, Antalya'da ESU Türkiye ev sahipliğinde düzenlenmişti. Bu yılki World Schools Debate yarışmasının finali Tayland'da yapılacak ve orada ülkemizi temsil edecek milli takımın teknik direktörlüğünü de Manos Moschopoulos üstlenecek.

Ayrıca bu sene Türkiye'de ilk kez düzenlenecek ESU Debate Academy, "Empowering Dialogue Through Communication and Debate" ana teması ile iş ve akademi dünyamızın liderlerinin katılımı ile 9-14 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

ESU Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rıza Kadılar konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "ESU Türkiye Debate League gençlerimizin İngilizce hakimiyetini artırarak, bir konu hakkında fikirlerini savunma becerisini geliştirmeyi hedefliyor. Amaç, kendini uluslararası platformlarda en zor konularda bile ifade edebilen gençler yetiştirmek. Özellikle de İngilizce kullanımının hayatın her aşamasında ve her sektörde bu kadar kaçınılmaz ve önemli olduğu bir dönemde ülkemizin bu alanda olması gereken yerde olmadığını tespit ediyoruz. Özellikle Asya ülkelerinin çok gerilerden gelip bizleri fersah fersah geçtikleri günümüzde ESU olarak, ülkemizin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Öte yandan, internet sitemizde bulunan araştırmalar da gösteriyor ki münazara faaliyetleri yapan öğrenciler hem akademik hem de iş kariyerlerinde çok daha başarılı oluyorlar. Yani, sadece üniversite giriş sınavına odaklanmış lise eğitim sistemimiz içinde öğrencilerin çok yönlü gelişimi için çok değerli fırsatlar sunan hitabet ve münazara faaliyetlerinin yaygınlaşması ve bu sayede hem ülkemizde hem de uluslararası arenada daha da başarılı olacak yeni nesiller yaratmayı amaçlıyoruz. Bu yılki final müsabakamız her zaman olduğu gibi çok çekişmeli ve verimli geçti. Katılan tüm okullara teşekkür ediyoruz."

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Erenköy Ayazağa 14 Mart Türkiye Basın Bültenleri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title