Haberler

Gençler Sordu, Başkan Ak Yanıtladı

Yunus Emre Gençlik ve Spor Kulüp Merkezi tarafından düzenlenen "Keçiörenli Soruyor, Başkan Cevaplıyor" programına katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, gençlerin birbirinden ilginç sorularını yanıtladı

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur'un da katıldığı programda Başkan Ak, projelerini anlatarak kulüp üyesi gençler ile velilerinin sorularına yanıt verdi. Gençleri kırmayarak gelen Başkan Ak'a teşekkür eden Kulüp Başkanı Fatih Ünal, "Başkanım geldiğiniz için çok mutluyuz. Bize manevi yönden çok emeğiniz geçti" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise konuşmasında, göreve gelmeden önce Keçiörenliler arasında bir anket yaptırarak öncelikli sorunların ulaşım ve altyapı ile ilgili olduğunu tespit ettiklerini, bu nedenle ulaşım ve altyapı hizmetlerine ağırlıklı olarak önem verdiklerini anlattı. Bu hizmetleri Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ak, "Altyapı ve ulaşıma ciddi yatırımlar yapıldı. Bizim kısa, orta ve uzun vadeli projelerimiz vardı. Göreve geldiğimiz günden beri kısa ve orta vadeli olarak vatandaşlarımıza verdiğimiz bütün sözleri tuttuk. Yeni dönemde görev alırsak uzun vadeli planlarımızı da yaptık. Göreve, hizmete hazırız" dedi.

GENÇLERDEN SORU YAĞMURU

Gençler Başkan Ak'ı soru yağmuruna tutarken, bir öğrenci okuluna yeni basketbol potası, başka bir öğrenci de çim saha istedi. Okullara yaptıkları bu tür hizmetleri öğrencilerin korumaları gerektiğine dikkat çeken Başkan Ak, "Yaptığımız hizmetler hepimizin ortak malıdır, onları ortak bir şekilde korumalıyız. Bu konuda bize destek olursanız seviniriz, ama tabii ki biz yine bozulanları yenileyeceğiz" dedi.

Bir öğrencinin "Bizim okulda tuvaletlerimiz çok pis, bununla ilgili ne yapabilirsiniz?" sorusu salondakileri güldürürken, bir diğeri Keçiören Metrosu'nun ne zaman faaliyete geçeceğini sordu. Büyükşehir Belediyesi'nin projeyi bir yıl önce Ulaştırma Bakanlığı'na devrettiğini hatırlatan Başkan Ak, "Tahminimize göre 2014 yılının altıncı ayında faaliyete geçecek" yanıtını verdi.

GÜMÜŞDERE HAYAT VERECEK

Programda projelerini slayt gösterisi eşliğinde anlatan Ak, Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi'nin yalnızca Keçiören'e değil, tüm Ankara'ya büyük bir katma değer sağlayacağını vurguladı. Mahallelerde gezerken vatandaşların kötü kokusundan ötürü derenin üstünün kapatılmasını istediklerini aktaran Başkan Ak, "Biz bu projeyle derenin üstünü kapatmadık, çünkü bu tip dereler şehre hayat verirler, su hayattır. Farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliğini gerektirdiği için Büyükşehir Belediyesi, ASKİ, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile birlikte planlamasını yaptık. Planlaması 3 yıl sürdü ve bu kurumlardan onay aldıktan sonra inşaata başladık. İnşallah bu çayı içinde sandalların yüzdüğü, gezintilerin yapıldığı tertemiz bir çay haline getirip Keçiörenlilerin hizmetine sunacağız. Beş ayrı etap şeklinde devam eden proje tamamlandığında durgun hale getirilecek olan Çubuk Çayı'nda vatandaşlarımız gondol ve motorlu kayıklarla gezinti yapabilecekler" dedi.

145 bin metrekarelik rekreasyon alanına 7 bin 652 bitki ve bin 11 ıhlamur ağacı dikeceklerini kaydeden Başkan Ak, projenin köprü, kafe, yürüyüş yolu ve yazlık sinema gibi bölümlerinin olduğunu söyledi. Kuşcağız Mahallesi'nde inşa ettikleri Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'ni de en kısa sürede hizmete açacaklarını belirten Başkan Ak, şu bilgileri paylaştı:

"Keçiören'in yeni kentsel odağı olacak bu tesisimizin önceki adı Damla Kültür ve Kongre Merkezi'ydi, ancak usta sanatçı Neşet Ertaş'ın ismini ölümsüzleştirmek için tesisimizin adını değiştirdik. Mimari yapısıyla Ankara'ya yeni bir kimlik kazandıracak olan merkez, 800 kişilik bir kongre salonuna sahip olacak. Merkezimiz, sadece toplantıların ve kongrelerin değil, görsel sanatların da sergilendiği bir mekan haline gelecek. Bir çok farklı etkinliğin bir arada yapılabileceği bu merkezin içerisinde fuaye salonlarımız da yer alacak. Merkezimiz ile yeni sergi salonlarımızı da bölgeye kazandırmış olacağız."

Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi'nin 20 yıl aradan sonra Keçiören'de açılan ikinci kültür merkezi olduğuna işaret eden Başkan Ak, Atapark Mahallesi'ndeki 5 bin 600 metrekarelik tesiste 475 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra atölyeler ve konferans salonu, hizmet birimleri, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna ve masaj odaları ile kafeteryanın yer aldığını ifade etti. Başkan Ak, Hanımeli Lokali, Beylerbeyi Lokali ve Şehzade Gençlik Merkezi adlı üç bölümden oluşan Yonca Yaşam Merkezi'nin ise kadınları, çocukları, yaşlıları ve gençleri tek çatı altında buluşturduğunu ve başka hiçbir belediyede görülmeyen bir konsepte sahip olduğunu dile getirdi. Pazar alanlarını çok amaçlı kullanmayı hedefleyen Zümrüt Yaşam Alanları Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Ak, Çaldıran ve Bademlik Zümrüt Yaşam Alanları ile Keçiören'deki pazaryerlerinin haftanın altı günü çocukların oynayıp spor yapabileceği, mahalle düğünlerinin, konser ve açık hava organizasyonlarının gerçekleştirilebileceği mekanlar olarak mahallelilerin hizmetine sunulduğunu söyledi. Başkan Ak, halkın daha sağlıklı, güvenli ve rahat bir ortamda alışveriş yapmalarına imkan sağlayan yaşam alanlarında KEÇMEK ve KEDEM dersliklerinin de yer aldığını kaydetti.

Programın sonunda Başkan Ak'a günün anısına bir tablo hediye edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Yağmur Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title