Haberler

'Gençler Sırrını Gençlere Anlatıyor' Sempozyumu

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin düzenlediği 'Gençler Sırrını Gençlere Anlatıyor' başlıklı sempozyuma katılan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, öğrencilere başarı hikayesini anlattı.

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin düzenlediği 'Gençler Sırrını Gençlere Anlatıyor' başlıklı sempozyuma katılan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, öğrencilere başarı hikayesini anlattı.

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Uluslararası Antalya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olan Fettah Tamince, üniversitede düzenlenen sempozyumda başarılı olmanın yolları hakkında öğrencilere bilgi verdi. Tamince, Van Çaldıran'da doğduğunu, en az gelişmiş ve en düşük eğitimin olduğu bir bölgede büyüdüğünü anlattı. Yaşadığı yerde lise olmadığını söyleyen Tamince, "Çaldıran'da ilk liseyi ben yaptım. Liseyi okuyamadık, imkanımız oldu yaptık" dedi.

Babasının bir manifatura dükkanı olduğunu belirten Tamince, 12-13 yaşındayken babasına yardım ettiğini ve ilk ticari işine orada başladığını anlattı. İş hayatına köyde başlayıp daha sonra Antalya'ya geldiğini, buradan da yurt dışına çıkmayı başardığını söyleyen Tamince, "Artık sosyal medya var. İstediğiniz insanla arkadaş olabiliyorsunuz. İstediklerinizle konuşabiliyorsunuz. Kendinizde bardağın boş tarafını, karşınızdakilerin de dolu tarafını gördükçe başarılı olacaksınızdır" diye konuştu.

Pratik zeka ve ikili ilişkilerle bu yerlere geldiğini kaydeden Tamince, şöyle konuştu:

"Esprilerle bir noktaya getirmedik. Hele hele bu çaplara ulaştığınızda sürdürülebilirlik çok önemli. Durduğunuz an düşersiniz. Müthiş bir rekabetle uğraşıyorsunuz. CEO bir geminin kaptanı. Büyük bir gemi hayal edin, bu kaptan dalganın suyunu öngörebilecek, çalışanlarını en iyi şekilde seçecek, rotasını çok iyi belirleyecek, limandan ayrılmadan önce erzaklarını temin edecek bir kişi."

Konuşmasının ardından Fettah Tamince'ye plaket verildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Üniversitesi Fettah Tamince Rixos Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title