Haberler

Gençler Şampiyonası Şampiyonu Vakıfbank

Son Türkiye Gençler Şampiyonası Şampiyonu VakıfBank Genç Takımı, bugün karşılaştığı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni 3-0 yenerek ikinci etap maçlarının sonunda Türkiye Gençler Ligi’nin şampiyonu oldu.

Son Türkiye Gençler Şampiyonası Şampiyonu VakıfBank Genç Takımı, bugün karşılaştığı Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni 3-0 yenerek ikinci etap maçlarının sonunda Türkiye Gençler Ligi'nin şampiyonu oldu.

Aralık ayında Ankara'da oynanan Gençler Ligi Birinci Etap maçlarını zirvede tamamlayan sarı-siyahlılar, İstanbul'daki İkinci Etap müsabakalarında da rakiplerine şans vermedi ve 2014-2015 sezonu şampiyonu oldu.

Türkiye Gençler Ligi İkinci Etap müsabakaları 2-8 Şubat tarihlerinde İstanbul'da oynandı. B Grubu'nu ilk etap sonrası lider tamamlayan VakıfBank, ligin son maçında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni 3-0 mağlup etti ve ikinci etap sonunda altı maçta beş galibiyet alarak şampiyonluğa uzandı.

VakıfBank'ın genç oyuncuları ilk maçta Beşiktaş'ı 3-0'la geçerken, ikinci maçta Galatasaray'a tie-break setini 14-16 kaybettiği maçta mağlup oldu. Diğer maçlarında sırasıyla Eczacıbaşı, Nilüfer Belediyesi, Çanakkale Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne karşı kazanan VakıfBank, dört maçlık seride sadece Eczacıbaşı'na tek set kaybetti. İki etap sonunda oynadığı 11 maçta 10 galibiyet alan sarı-siyahlılar, 31 puanla zirvede yer aldı. VakıfBank'ın ardından Galatasaray ikinci, Eczacıbaşı üçüncü ve Beşiktaş da dördüncü sırada sezonu tamamladı.

VakıfBank'ın şampiyon kadrosunda Sıla Çalışkan, Ayça Aykaç, Pelin Aroğuz, Ahsen Baş, Berin Yıldırım, Aybüke Kocabıyık, Didem Kale, Tuğba Şenoğlu, Zehra Tönge, Aslı Ertek, Buket Gülübay, Zehra Güneş, Derya Cebecioğlu ve Ezgi Abanoz yer aldı.

Şampiyonluk sonrası düşüncelerini dile getiren VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, "VakıfBank için en az A Takım kadar önemli olan altyapılarda gelen bu şampiyonluk, bizi çok mutlu etti. Bu başarıda emeği olan tüm sporcu ve teknik ekibe teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi alt yaş gruplarındaki öncelikli hedefimiz, topluma iyi insan, Türk voleyboluna kaliteli sporcular yetiştirmek. Bununla birlikte gelen başarılar da hem bizleri hem de sporcularımızı bu yolda teşvik ediyor. Gençlerimizin önünde uzun bir yol ve kazanılacak nice başarılar bulunuyor. Aynı ciddiyetle çalışarak hem VakıfBank hem de milli takımlarımıza uzun yıllar hizmet etmelerini bekliyorum" dedi.

Şampiyonluk sonrası düşüncelerini dile getiren VakıfBank Altyapı Antrenörü Ferhat Köseoğlu ise "VakıfBank her yaşta şampiyon bir kulüp. Şampiyon olmak, bu kulüpte bulunmanın doğal sonucu. Altyapıya ve gençlere sağladığı imkanlardan dolayı öncelikle VakıfBank'a teşekkür ederim. Genç oyuncuların gelişimi ve doğru yetişmeleri konusunda şampiyonluk en önemli motivasyon unsuru. Onların doğru şekilde yetişmeleri için önemli bir araç olan şampiyonluğa ulaştığımız için mutluyuz. Tüm oyuncularımı ve emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Vakıflar Bankası İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title