Haberler

Gençler, Sağlıklı Yaşamayı ve Spor Yapmayı Öğreniyor

Beylikdüzü’nde genç sporculara sağlıklı yaşam ve uzak doğu sporları öğretiliyor.

Beylikdüzü'nde genç sporculara sağlıklı yaşam ve uzak doğu sporları öğretiliyor. Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Muzaffer Ilıcak, "Çocuklara sporu sevdirmeye çalışıyoruz ve sporu sevdirme yoluyla kötü alışkanlıklara uzak bir nesil kazanmak istiyoruz" dedi.

Gençleri uyuşturucudan uzak tutmak ve spora genç yaşta yönelterek sağlıklı yaşamı öğreten Beylikdüzü'ndeki White Corner Alışveriş Merkezi'nde yer alan Sun Jitsu Spor Merkezi 5 yaşlarından 20'li yaşlara kadar spor eğitimi veriyor.

"Burada iki önemli şey yapmaya çalışıyoruz" diyen Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Muzaffer Ilıcak, "Federasyon olarak Yavor Diankov hocamızla Bulgaristan temsilcilik anlaşması yaptık. Yavor Diankov hocamız son birkaç yılda Ju Jitsu'yu talebelerine sevdirdi. Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu olarak bünyemize biz de Bulgaristan'la birlikte bir temsilci daha ekledik. Hapkido Federasyonu olarak Bulgaristan temsilciliğini de Diankov hocamıza verdik. İki gündür seminer düzenliyoruz ve çocuklara sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Ana hedefimiz bu. Sporu sevdirme yoluyla kötü alışkanlıklara uzak bir nesil kazanmak istiyoruz. Türkiye'yi ve dünyayı tehdit eden bonzai diye bir uyuşturucu var. Türkiye'de yaklaşık 500 kişiyi öldürdü. Biz bunları engellemek için konferanslar veriyoruz. Bundan sonra hep birlikte buradaki mücadelemize devam edip iyi şeyler yapacağımıza inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Dünya Ju Jitsu Federasyonu Teknik Direktörü Yavor Diankov ise, "Sadece sporda değil genel olarak birlikte bir çalışma içerisine girdik. Spor yapan insanlar hem narkotiğe karşı hem de şiddete karşı duyarlılar. Şu anda genç nesil arasında uyuşturucu ve şiddet baya yaygın olduğu için spor bir nevi yardımcı olacaktır onlara. Gençlerin daha bilgili ve disiplinli olması için bizler onları burada eğitiyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Muzaffer Ilıcak Bulgaristan Beylikdüzü Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title