Haberler

Gençler Osmanlıca Yarıştı

Sultanbeyli'deki liseler arasında Osmanlıca yarışma düzenlendi. Yarışma büyük bir coşku ve heyecana sahne olurken Sultanbeyli Türk Telekom Anadolu Lisesi birincilik ipini göğüsledi.

Sultanbeyli Belediyesi, Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayrat Vakfı ve Altınbaşak Derneği'nin organize ettiği Gençler Osmanlıca Yarışıyor programının bu sene 2'ncisi düzenlendi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde yapılan yarışma keyifli anlara sahne olurken, gençlere de Osmanlıcanın önemi aktarıldı.

Gediktaş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Kadri Baysal'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi, Sultanbeyli Türk Telekom Anadolu Lisesi, Gediktaş Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sultanbeyli Anadolu Lisesinin öğrencileri yarıştı.

Çekişmeli geçen yarışmada Sultanbeyli Türk Telekom Anadolu Lisesi birinci olarak Sultanbeyli'yi Tuzla'da yapılacak olan bölge yarışmasında temsil etme hakkı kazandı.

Birinci olan Sultanbeyli Türk Telekom Anadolu Lisesine ödüllünü veren Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, tüm öğrencileri ve okul müdürlerini tebrik etti. Osmanlıcanın önemine değinen Başkan Keskin, Osmanlıcanın nesilden nesile aktarılacağını ifade etti.

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay da yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek Osmanlıcanın önemini anlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar da katılımcılara teşekkür etti.

Başından sonuna büyük bir heyecan ve coşkuya sahne olan etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Türk Telekom Sultanbeyli Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title