Haberler

Gençler Kraliçe Puduhepa'nın İzinde

Güncelleme:

Çukurova Üniversitesi arkeoloji bölümü ögrencileri Hitit anıtları dersini Gümüşören Köyü'nde yerinde gördü.

Çukurova Üniversitesi arkeoloji bölümü ögrencileri Hitit anıtları dersini Develi İlçesi'ndeki 'Fraktın' olarak bilinen Gümüşören Köyü'nde yerinde gördü. Öğrenciler, Hitit Kralı 3'üncü Hattuşil ile evlendikten 16 yıl sonra yapılan Kadeş Antlaşması'na, eşiyle birlikte aynı yetkide mühür basan kralice Puduhepe'nin izlerini aradı.

"Yaklaşık 3 bin 300 yıl önce Çukurova bölgesinde yaşayan ve döneminde, hukuk, siyasi ve sosyal konularda önemli çalışmalar yaptığı belirtilen Hitit Kralı 3'üncü Hattuşil'in eşi olan Kraliçe Puduhepa, eski adı 'Kizzuwatna' olan Adana'da yaşayan rahip Kummanni'nin kızı olarak bilinmektedir. Puduhepa'nın ülkesindeki toplumsal olaylara yaklaşımı, kadın erkek eşitliğindeki çabaları ve ülkelerarası barışın korunması konusunda aktif rol aldı. Puduhepa'nın, Hitit Kralı 3'üncü Hattuşil ile evlendikten 16 yıl sonra yapılan Kadeş Antlaşması'na, eşiyle birlikte aynı yetkide mühür basmış olması Puduhepa'ya hem bir devlet anlaşmasına mühür basan ilk kadın olma özelliğini vermiştir Puduhepa, MÖ 13. yüzyılda yaşamış Hitit hükümdarı III. Hattuşili'nin karısı ve Hitit İmparatorluğu'nun kraliçesidir."

Girginer, Develi İlçesi Gümüşören Köyü'nde bulunan Hitit kaya anıtının Kayseri turizmi bakımından önemine dikkat çekerek anıtın korunması geretiğine dikkati çekti. Gezbel Geçidi'nde bulunan Hitit Hanyeri Anıtı, İmamkullu Köyü'nde bulunan Hitit Kaya Anıtı, Taşçı Köyü'nde bulunan Taşçı-1 ve 2 kaya anıtları ile Fıraktın Hitit kaya anıtında incelemelerde bulunan Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri, fotograf ve video çekti. - Kayseri / Develi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Üniversitesi Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title